De banderoles, estendards i escuts medievals

Recordeu que fa uns dies us vam explicar com vam fer els vitralls a l’atelier? Doncs també vam crear les nostres pròpies banderoles. Primer vam triar el tipus de banderola que volíem i després, utilitzant la tècnica del collage la vam decorar. Una banda de la banderola la vam crear enganxant tot tipus de roba, i l’altra, utilitzant unes ceres. Finalment les vam penjar als passadissos per donar-hi un toc medieval.

També vam confegir alguns estendards. Durant l’Edat Mitjana els estendards s’alçaren com a signe identitari de cada casa noble, fossin reis o famílies nobiliàries.De colors vistosos i carregats i d’elements simbòlics que els representaven, el llenguatge dels estendards s’anà estenent al llarg dels territoris. En el camp de batalla o a les grans reunions de nobles, els estendards onejaven a l’aire l’origen dels qui el portaven i la història que els precedia.

També us volem explicar que cada grup-classe ja té el seu propi escut medieval, amb els seus signes identitaris. Segur que els heu vist davant de cadascuna de les nostres aules. L’hem dissenyat nosaltres mateixos, inspirant-nos en alguns que hem trobat en alguns llibres especialitzats en l’època medieval. Quan els cavallers entraven en batalla durant l’Edat Mitjana, els combats es produïen sempre cos a cos. L’espasa era cabdal per l’atac, però també ho era la importància de l’escut com a element defensiu. Un bon escut podia decidir l’enfrontament!