“Cuidem les nostres dentetes” i “Curar i protegir”

Avui dimecres hem tingut l’oportunitat de fer dos tallers a l’aula. El primer, “Cuidem les nostres dentetes”,  ha estat a càrrec dels alumnes del Cicle d’Higiene Bucodental de Joviat Folch i Torres. Amb l’ajuda d’una presentació de Canva, ens han demanat si ens rentem les dents periòdicament, i ens han explicat com ho hem de fer perquè quedin ben netes. Els estudiants del cicle tenien una dentadura gegant, i ens l’han anat passant per taules perquè féssim pràctiques de com raspallar les dents de dalt cap a baix. Perquè ens en recordem bé, ens han explicat un truc. Quan ho fem així (de dalt a baix) sembla que estiguem dient que sí, o sigui que és com ho hem de fer. En canvi,si ens les rentem de costat sembla que estiguem dient que no, per tant si ho fem ja ens adonarem que ho estem fent malament.

També hem observat una imatge amb diferents tipus d’aliments: uns que són més saludables i uns que no ho són tant, i per tant que no en podem abusar. També per taules, hem hagut de discernir quins aliments havíem de col·locar al costat d’una dent corcada perquè eren poc saludables, i quins al costat d’una dent sana perquè són saludables.

Per acabar, cadascú s’ha rentat les dents amb el seu raspall i la seva pasta sota la supervisió dels estudiants que ens anaven ensenyant la millor manera de fer-ho. Abans de marxar, els nois i noies ens han demanat que valoréssim l’activitat que ens havien preparat posant gomets verds, grocs o vermells en un semàfor depenent de què ens havia semblat l’activitat.

El segon taller -“Cuidar i protegir”- ha estat a càrrec dels estudiants del Cicle d’Emergències. També ens han mostrat una petita presentació on explicaven: com ens hem de curar una ferida, i què és el que no hem de fer mai en aquestes situacions, com prevenir accidents al carrer o a casa en el nostre dia a dia, quins productes hi ha en un botiquín i que en cas d’emergència hem de trucar al número de telèfon 112 (per recordar el número hem de pensar que tenim 1 boca, 1 nas i 2 ulls).

Seguidament ens han proposat una activitat: fer veure que curàvem una ferida. Finalment ens han regalat una “tireta” a cadascú.

A la tarda hem fet un simulacre de sortida de les aules en cas d’emergència. A les 15.15h ha sonat una alarma força estrident i les mestres ens han dit que havíem de sortir ràpid de les aules fent una fila i sense perdre temps agafant res. Les mestres han comptat que hi fóssim tots quan sortíem de les aules i també quan hem arribat al pati. Una de les mestres ha passat a controlar que totes les portes estiguessin ajustades i no s’hagués quedat ningú a dins. A continuació podeu veure imatges de quan ens hem reunit tots a l’exterior.

El que hem fet avui ha estat un simulacre, com una mena de joc. Però ara ja sabem què hauríem de fer si un dia sonés una sirena de debò.

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading