Creixem! Els dracs coneixem el nostre cos amb l’ajuda del Càrdio

Les activitats que ens varen proposar les mestres amb l’arribada per primer cop aquest curs del Càrdio a l’escola van donar per a molt. L’objectiu de totes elles era que coneguéssim l’existència dels ossos en el nostre cos i la seva funció de suport i de protecció.

En primer lloc, ens vam ajuntar en grups de 4 o 5 infants i vam treballar en grups cooperatius. Les mestres ens havien imprès models dels ossos que tenim a l’esquelet humà i nosaltres els vam punxar i els vam enganxar correctament en cartolines de colors.

Després vam parlar sobre els ossos, la seva relació amb el creixement i la importància que siguin forts perquè puguem créixer sans i valents. També de totes les coses que nosaltres podem fer per cuidar-los, com ara beure llet, menjar iogurts, fer exercici físic tots els dies, protegir-nos quan fem esport… I per parelles o en llargues files, ens vam dedicar a resseguir amb el dit la columna vertebral dels nostres companys.

En una visita que vam fer al laboratori vam poder mirar les radiografies dels diferents ossos que ens havíeu donat les famílies a la taula de llum. Quina passada! Vam jugar a endevinar quin os estava “fotografiat” en cadascuna d’elles. Fins i tot alguns vam intentar muntar un cos sencer amb les radiografies, talment com si es tractés d’un trencaclosques.

Per acabar i amb la intenció de fer-ne un seguiment durant el curs, les mestres van portar cintes mètriques perquè ens poguéssim mesurar la nostra alçada. També vam mesurar la llargada de les nostres extremitats. Cada trimestre tornarem a repetir les mesures per adonar-nos de com hem crescut. Ja sabeu que el temps vola i nosaltres creixem molt i molt ràpid!

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading