Cor Gran a Guinea i màscares africanes

Pel que fa a Àfrica, a més de les mares del Marroc i Argèlia de fa unes setmanes, vam tenir la visita de dues famílies de Guinea. En primer lloc vam rebre la mare del Sanoussy d’Ei3A. Ens va explicar moltes coses del seu país i ens va mostrar algun vídeo de les seves festes tradicionals. Sabíeu que allà sempre és primavera? També ens va dir que la roba que porten té molts colors i vam ballar música tradicional del seu país. Una altra tarda venir a fer-nos “trenetes”  i aquell dia vam sortir de la classe molt guapos.

El dimecres 21 de març a la tarda va venir el pare i la germana de l’Ibrahima d’EI4B. Ens va ensenyar on està situada en el mapa. També ens va explicar que la majoria de  la gent d’allà és musulmana (el 95% aproximadament) i la resta (un 5%) són cristians. També ens va dir que els vestits típics són fets a mà per ells i ens en va portar uns per observar-los. Un plat típic és l’arròs blanc amb salsa per sobre (una salsa feta de cacauets). Ens va portar cacauets per tastar a la classe.

Durant la setmana dedicada a l’Àfrica, tant els nens i nenes de P3, com els de P4 i P5 vàrem confeccionar unes màscares africanes. En primer lloc vàrem pintar plats de paper de color groc, després les vam decorar amb altres colors -en alguns casos intentant copiar alguns models que ens van ensenyar les mestres- i en darrer lloc els vam afegir tires de paper de seda que es convertiren en cabells. Aquest n’és el resultat:

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading