Ahir a l’hora del pati, mentre jugàvem, vam veure que uns nois i noies d’ESO estaven ensenyant uns cartells que havien fet ells mateixos a les seves famílies. Ens van cridar l’atenció perquè eren molt grans i bonics, però no sabíem ben bé de quin tema tractaven…
Després del pati, les mestres ens van animar a anar veure aquells cartells, ja que els alumnes de 3r d’ESO s’havien ofert a ensenyar-nos-els i a explicar-nos-en el seu contingut. Es veu que són el treball final del projecte del segon trimestre anomenat “Em canvio el mòbil?”, que parla del consum responsable i sostenible. O sigui, que està relacionat amb el planeta terra. Quina casualitat! Estaven parlant del mateix que nosaltres en el nostre projecte! Això deu ser perquè és molt necessari que ens aturem a pensar en tot el mal que li estem fent al nostre planeta ja que no para de queixar-se!
Ens van fer una ruta pels diferents cartells i ens van explicar que aquells cartells eren “graffitis” -art com a denúncia- i que els havien dibuixat a sobre una base de sorra i aigua amb l’objectiu de no gastar paper ni cartró. Tots ells eren molt bonics i tenien uns missatges molt interessants. També ens van explicar que havien creat un espai de diàleg amb les seves famílies i altres alumnes de l’escola per fer prendre consciència , van mostrar el TED que van gravar i per altra banda també van mostrar i explicar en una exposició tota la feina feta en relació al projecte. L’objectiu era investigar i conscienciar als alumnes de què passa cada vegada que decidim canviar-nos de mòbil (explotació, reciclatge,…)
Moltes gràcies per convidar-nos! Va ser molt interessant!