Comencem una setmana saludable amb el Programa SI!

Ja fa uns quants anys que des de l’Escola participem al Programa SI! de Salut Integral. Aquest programa té com a objectiu principal fomentar la cura del cos i del cor. Ho fa mitjançant l’ensenyament de coneixements que convidin a desenvolupar actituds positives sobre els components que intervenen en la salut: l’alimentació, l’activitat física i la gestió de les emocions per a la prevenció del consum de substàncies addictives, amb la finalitat que es desenvolupin hàbits de vida saludables que perdurin en el temps.

Durant tota aquesta setmana, els infants d’EI4 i EI5 treballarem les primeres unitats didàctiques del Programa. En el cas dels gegants, serà “Tots som diferents” i en el cas dels dracs, “Quant hem crescut”. Ambdues unitats engloben activitats a l’entorn del coneixement del cos i de les emocions que farem tant a dins com a fora de l’aula. Els nens i nenes d’EI3 començarem a fer les activitats que ens proposa el programa més endavant, quan ja coneguem millor els espais, els companys i les mestres. Això sí, aprofitarem aquesta setmana per observar el que fan els nostres companys més grans del Parvulari.

Perquè tingueu més informació sobre el Programa SI! , us volem explicar que sorgeix com a principal iniciativa de la Fundació SHE, presidida pel Dr. Valentí Fuster, cardiòleg reconegut internacionalment i que ha dedicat la seva vida a la recerca i al tractament de la malaltia cardiovascular. El Doctor Fuster, després d’una llarga carrera com a metge de pacients malalts del cor, va arribar a la conclusió que hi ha dos factors clau per poder acabar amb aquesta perillosa malaltia, el primer és l’educació de les noves generacions i el segon és la col·laboració de tots els adults que estem presents en la vida dels nens i nenes, per a la promoció d’hàbits saludables.
Per això, el Programa SI! de Salut Integral demana la participació de les famílies, per a què la promoció que es faci des de l’escola es mantingui a la llar, i que la cura del cos i el foment de la salut siguin temes rellevants que vagin instaurant-se als diferents àmbits de les seves vides.
Al llarg del curs, us anirem enviant una sèrie d’activitats en família relacionades amb el treball que es fa des de l’aula, que esperem que pugueu fer i gaudir.
Des de la Fundació SHE us transmetem que l’objectiu no és que tots els canvis arribin de cop, sinó que, poc a poc, anem donant més importància a la salut i modificant petits gestos que ens facin cada dia una mica més saludables.

El primer pas no et porta allà on vols anar, però et treu d’allà on ets.

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading