Comencem el projecte de COR GRAN

Avui a infantil hem començat el projecte de COR GRAN, un projecte interdisciplinari que té com a objectiu principal reforçar el sentiment de pertinença, donant lloc i honrant les cultures de totes les famílies d’infantil de la nostra escola.  Aquest projecte consta de 3 parts: “COR GRAN i la seva cultura, els nadius americans”, “COR GRAN i les cultures del món” i “COR GRAN i les tradicions catalanes”.

Per encetar el primer bloc del projecte, cada mestra tutora a la seva aula ens ha explicat el conte d’aquesta nadiua americana que va crear fa uns anys la nostra mestra de psico, la Maria. El conte narra la història de COR GRAN, a la qual la vida la porta a marxar del seu país. Abans, però, el bruixot de la seva tribu la convida a crear una capsa amb els seus bons records per sentir els seus més a prop..

Després de l’estona d’esbarjo ens hem trobat tots plegats a l’arbreda per escoltar el que ens venia a dir COR GRAN. La Maria ens ha explicat que estava molt cansada, però que havia portat la seva capsa dels bons records i ens la volia ensenyar: hi tenia un atrapasomnis, una foto del seu poblat, una del seu cavall, un timbalet de pell, un tòtem petitó de la seva tribu… Ens ha dit que tots aquests elements la fan sentir bé. I de fet, ens ha convidat a que cadascú de nosaltres creï la seva pròpia capsa dels bons records i l’expliquem i compartim amb els companys per a poder-nos conèixer millor.  També hem escoltat i començat a aprendre una cançó especialment dedicada a Cor Gran que va compondre un pare de l’escola per a aquest projecte, en Sergi Albareda. Ens pensàvem que havíem enregistrat el moment en què la ballàvem però…ens hem adonat que no ho hem aconseguit! No patiu perquè hi haurà més ocasions per veure’ns fent-ho!

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading