Campanya de fruita a les escoles

Aquest mes de gener torna la campanya de “fruita a les escoles” de la Generalitat. En el marc d’aquesta campanya, la Generalitat distribueix gratuïtament fruita i verdura fresca als escolars de segon cicle d’educació infantil (parvulari) i de primària dels centres educatius que ho demanen. I, com ja sabeu, la nostra escola ja fa anys que hi participa.

Els objectius d’aquesta campanya (que és una iniciativa de la Unió Europea amb l’acció conjunta dels departaments d’Agricultura, Salut i Ensenyamen) són:

  •  Oferir fruita gratuïta en els esmorzars dins del centre escolar.
  •  Informar sobre els beneficis de pujar el consum de fruites i verdures, i sobre la seva diversitat, trets, producció, estacionalitat, etc.
  • Proposar el consum de fruites com una alternativa excel·lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional.

Es pretén amb això afavorir la salut dels infants i promoure el consum de fruites, verdures, fruita seca, llegums, aigua i joc actiu. I també reduir el consum llaminadures, begudes refrescants, brioixeria i videojocs sedentaris.

Durant el curs escolar, es distribuirà la fruita i verdura seleccionada en funció de l’estació de l’any, la proximitat de producció i la qualitat. La fruita es repartirà entre els nens i les nenes a l’escola durant l’esmorzar.

Aquesta setmana repartirem la fruita per esmorzar el dimecres dia 17, dijous 18 i divendres 19. Aquesta vegada menjarem pastanagues, plàtans, peres i mandarines (un dels dies tindrem esmorzar i berenar). Recordeu que aquells tres dies no caldrà que portem l’esmorzar.

 

 

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading