Arriba la campanya de fruita a l’escola

Aquest curs 2020-2021 el govern torna a impulsar el consum de fruita  entre els escolars catalans per a una alimentació saludable de la població infantil. Es tracta de distribuir gratuïtament fruita i verdura fresca als escolars de segon cicle d’educació infantil dels centres educatius que ho demanen. Els objectius del programa de consum de fruita a les escoles -que és una iniciativa de la Unió Europea amb l’acció conjunta dels departaments d’Agricultura, Salut i Ensenyament- són:

  • Oferir fruita gratuïta en els esmorzars i berenars dins del centre escolar.
  • Informar sobre els beneficis de pujar el consum de fruites i verdures, i sobre la seva diversitat, trets, producció, estacionalitat, etc.
  • Proposar el consum de fruites com una alternativa excel·lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional.
  • Es pretén amb això afavorir la salut dels infants i promoure el consum de fruites, verdures, fruita seca, llegums, aigua i joc actiu.
  • I també reduir el consum llaminadures, begudes refrescants, brioxeria i videojocs sedentaris.

Amb el pressupost que destina el govern a la campanya de la fruita  es preveu realitzar el subministrament i distribució a les escoles entre els mesos de novembre de 2020 i juny de 2021 d’almenys 18 peces de fruita i hortalisses a cadascun dels nens i nenes.

La primera remesa arribarà aquesta setmana i constarà de poma Golden, mandarina, raïm i poma bicolor. Aquestes fruites ens les menjarem per esmorzar de dimarts a divendres. Per tant, aquests quatre dies no cal que porteu esmorzar.

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading