Anem a veure mones a l’escola d’hoteleria de Joviat1

Avui hem anat a veure mones. Però no mones de les que hi ha al zoo… sinó de les que es mengen! Es veu que a la mateixa escola on anem nosaltres però en un edifici que hi ha una mica més enllà, hi ha uns nois i noies que estudien per ser cuiners, pastissers i treballadors de sala. Ells són els estudiants d’hoteleria de Joviat 1.

Ens han rebut molt bé i ens han explicat que, per grups, faríem una visita guiada per les instal·lacions que fan servir per preparar els menjars, i ens han demanat que ens fixéssim en quins tipus d’aliments vèiem, en com anaven vestits els diferents estudiants… i ens han convidat a trobar-nos tots plegats una estona més tard per parlar del que havíem descobert.

I de coses n’hem descobert un munt! Hem conegut diferents verdures i hortalisses i hem vist i fins i tot tocat un salmó que feia 4 kg de pes. Hem visitat la bodega i ens han parlat del procés mitjançant el qual el raïm es converteix en vi. Hem anat al pis on s’encarreguen de la pastisseria i ens hem emprovat els barrets de pastissers; ara ja sabem per a què serveixen! Hem vist olles gegants on es preparen els dinars, i hem vist com fan el pa. Ah, i també hem visitat la sala on es serveixen els dinars. Allà, ens han fet una demostració amb gas nitrogen. Quina fumera!

Com que ens han avisat que ens fixéssim amb la roba que portaven els nois i noies, al final -amb una mica d’ajuda- ens hem adonat que els que treballen a sala van vestits de negre, i en canvi els cuiners i pastissers van de blanc. Per saber quin curs fan aquests últims, hem de mirar de quin color tenen els botons de la camisa. Una mica complicat, oi?

El que més ens ha agradat -que era el nostre objectiu principal- ha estat veure les mones que havien preparat els estudiants de 1r i 2n de pastisseria. Quins nois i noies tan macos! Fins i tot ens han donat una mica de xocolata perquè la poguéssim tastar. Això sí, hem sortit d’allà amb deures per fer. Ara haurem de fer nosaltres la mona a casa, perquè ens han regalat el pollet groc que l’ha de coronar.

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading