Anem a veure el castanyer i fem panellets

De dilluns a dimecres aquesta ha semblat una setmana corrent, més o menys amb les activitats que anem fent sempre. Però avui dijous, la cosa ha canviat, i hem dedicat el dia sencer a les castanyes, els moniatos i els panellets. Ens expliquem:

Al matí els nens i nenes d’infantil hem anat caminant des de l’escola fins la parada del castanyer que hi ha a la plaça Espanya. Allà, ens hem assegut i hem escoltat les explicacions que ens ha ofert sobre com es couen les castanyes, quins materials es necessiten per fer-ho… I també hem pogut tocar el carbó. Es veu que el que li sobra cada any,el guarda perquè els reis de l’Orient els pugui dur als que fan trapelleries… També ens ha demostrat la rapidesa amb què prepara les paperines on es posen les castanyes, i ha reptat a les mestres a fer-ho tan ràpid com ell. Nosaltres, per agrair-li tan bones explicacions, li hem cantat un parell de cançons de la Castanyada.Per cert, no heu notat que avui la nostra roba feia molta olor de fum?

A la tarda, hem preparat els panellets. Primer, però, hem hagut de barrejar tots els ingredients i fer boletes. Per ajudar-nos amb tot el procediment, han vingut els alumnes de 6è de primària. Els encanta tornar a les aules de quan eren petits i adonar-se de  tot el recorregut que han fet des de llavors!

Un cop acabats, alguns dels més grans els hem portat a la cuina perquè ens els coguin i ens els puguem menjar demà a la tarda. Si veniu d’hora a buscar-nos (cap a les 16.30h) us els deixarem tastar!

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading