Anem a la Seu, a veure els vitralls

Ahir al matí tots els infants de Parvulari vam fer una sortida relacionada amb el projecte que tenim entre mans, “Temps de castells”. Ens venia molt de gust conèixer la Seu de Manresa i sobretot, veure’n els seus vitralls, ja que aquestes últimes setmanes, a l’atelier i a les aules, hem estat creant els nostres vitralls emulant els de l’Edat Mitjana.

Això sí, no hem desaprofitat l’oportunitat per fixar-nos amb cadascun dels elements que tenen a veure amb els castells. En les següents fotos de grup podreu veure la torre de Santa Caterina. Tot i ser una construcció del segle XIX, es tracta d’una torre de vigilància, en aquest cas circular:

Aquestes fotos, en canvi, les vàrem fer a les escales que porten a l’emblemàtica basílica gòtica. Que imponent!

 

Però a la Seu de Manresa no hi ha només els vitralls, que són molt bonics i treballats i tenyeixen l’interior de la basílica de colors vius amb l’entrada de la llum del sol. També vam veure el claustre (és per on vam entrar), la cripta, el baptisteri, el rosetó, els retaules, l’orgue… I ens vam fixar amb detalls de l’exterior de l’edifici com ara les gàrgoles o les diferents portes que té.

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading