Anem a buscar bolets

Una de les activitats més desitjades de les nostres famílies quan arriba la tardor és anar a buscar bolets. Perquè es facin bolets al bosc, primer ha d’haver plogut, perquè només neixen en ambients humits. Algunes troben que anar a buscar bolets és divertit, perquè és com jugar a fet i amagar, i a més, és una activitat saludable que es pot fer en família i a l’aire lliure respirant aire pur. Però s’ha d’anar amb compte! No tots són comestibles!

A l’escola no n’hi creixen, de bolets, perquè no hi ha bosc ni les condicions necessàries perquè hi puguin viure. Però les mestres de Parvulari 4 anys ens han preparat una posada en escena especial perquè puguem viure l’experiència en primera persona i ens han amagat diferents espècies de bolets per les zones on seria més normal que poguessin créixer: als costats dels arbres i en les zones més ombrívoles.

Hem portat un cistell per cada classe on poder guardar tots els bolets que anéssim trobant i un cop hem arribat a la classe els hem pogut olorar i observar. Els hem classificat segons l’espècie: hem trobat rovellons, rossinyols i camagrocs. També hem comparat uns i altres per adonar-nos de les qualitats que caracteritzen cadascun d’ells.

I finalment els hem dibuixat en el nostre bloc de dibuix:

Ens sembla que ja estem preparats per anar al bosc a buscar els bolets que ens han deixat les últimes pluges!

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading