Algunes activitats dels gegants amb el Càrdio

El curs passat, quan érem elefants, ja vam conèixer el Càrdio i vam escoltar molts dels consells que ens donava per estar sans i feliços. I ara que ja som gegants hem continuat fent activitats que ens han proposat les mestres. En primer lloc, vam construir un imant perquè el Càrdio sempre estigui present a casa nostra; alguns, l’hem enganxat a la nevera.

Una altra novetat ha estat conèixer un personatge amic del Càrdio que es diu Olívia. Ens la  van presentar les mestres a través d’un conte, i gràcies a ella vam descobrir on tenim amagat el nostre cor:

També vam parlar de la velocitat en la que batega el nostre cor en diferents situacions: quan estem quiets dormint, quan fem esport, quan caminem tranquil·lament… i les mestres ens van proposar aquesta feina escrita en la que havíem de pintar menys o més cors segons la velocitat en què ens bategava el cor. Primer ho vam haver d’experimentar!

A English ens vam retrobar amb les imatges del Càrdio quan se sent content (happy), trist (sad), enfadat (angry) i espantat (scared), i també vam veure un vídeo curtet en el que la Núria ens explica diferents emocions i sentiments i alguns exemples de situacions que ens fan sentir d’aquesta manera. Vam crear una atmosfera molt agradable en què ens va venir de gust explicar moltes coses que ens passen: que quan ens pica un nen ens enfadem, que quan trobem a faltar el pare o la mare estem tristos, que ens posa contents anar a l’escola… El vídeo que vam mirar és el següent:

També vàrem recordar una activitat que havíem fet a EI3 en la que havíem de ballar segons com sentíem que la música ens ho demanava: si la música era trista caminàvem a poc a poc, amb les espatlles caigudes i les cares apagades; si era de por fèiem passets petits, obríem la boca, ens posàvem les mans al cap, ens amagàvem…, si era alegre donàvem voltes, ens agafàvem de les mans, picàvem de mans, movíem el cul… , i si era forta i contundent que ens recordava quan estem enfadats picàvem de peus a terra i arrufàvem les celles, fèiem moviments bruscs amb el cos….

I vam veure alguns vídeos on havíem de deduir quin era el sentiment que envaïa cada personatge segons el que li passava:

I vam acabar repassant les parts del cos amb la cançó “Body parts”. Quina marxa!

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading