Activitats de cohesió de grup

Heu sentit a parlar de les activitats de cohesió de grup? Són dinàmiques encaminades a fomentar, millorar i aconseguir la cohesió grupal. Per avançar i evolucionar com a grup, per tal d’aconseguir el que el grup s’ha proposat, ens cal la dinamització de grups.

Per treballar en aquesta direcció, el primer divendres del curs, les mestres d’EI5 ens van preparar una activitat als Dracs perquè ens coneguéssim millor els uns als altres; la majoria coneixem bé els nens i nenes del nostre grup classe, però als de la resta de grups només els acabem coneixent si coincidim amb ells en els jocs al pati, al menjador o a les activitats extra-escolars… Ah, i no oblidem que cada curs tenim noves incorporacions de nous alumnes a les aules!

Un cop vam acabar l’activitat de l'”Activa’t!” vam sortir a les columnes del pati amb tres pilotes. L’activitat consistia en què cada infant havia de llançar una pilota a un nen o nena de la rotllana després de dir-ne el seu nom. L’única condició que posaven les mestres és que la llancéssim a algú d’una classe que no fos la nostra. D’aquesta manera vam afavorir un primer apropament i contacte amb tots els infants  d’EI5. N’apreníem els noms i alguna característica mínima de cadascun d’ells d’una manera ràpida i dinàmica, i així afavoríem el coneixement mutu, potenciàvem l’auto-estima i creàvem un clima de confiança grupal. Després ens vam quedar al mateix espai esmorzant tots junts, abans d’anar a jugar al pati.

Per veure ben grans les fotos de la següent galeria, cliqueu a sobre d’alguna d’elles i trobareu l’opció d’anar-les veient una per una.

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading