Music in English a EI3: the violin

Ja que estem a casa confinats, hem pensat que seria una bona idea fer-vos arribar l’explicació del que hem anat fent a l’aula de Music in English les darreres setmanes i també alguns enregistraments (els que vam tenir temps de fer) on es vegin els elefants portant les propostes a la realitat. Serà una bona manera de que pugueu tornar a veure els vostres amics! També us afegim alguna cançó per anar aprenent a casa…

Després d’aprendre a conèixer el piano i la flauta travessera i el seu so, hem conegut el violí. Quan sentim el so d’aquest instrument, la Núria es converteix en una fada que fa un encanteri amb una vareta màgica i ens converteix a tots en violinistes.

En aquest vídeo una noia, amb el seu violí, toca una cançó que coneixem molt bé. Tan bon punt sonen les primeres notes, les nostres cares es van il·luminant. És la melodia de “let it go” de la pel·lícula de Disney “Frozen”!

Pel que fa a cançons, n’hem après una sobre elefants que té forma de joc acumulatiu. Recordeu la cançó en castellà “Un elefante se balanceaba sobre la tela de una araña”? Doncs és la seva versió en anglès. Hi jugàvem fent un cercle. La mestra es posava al mig i ballava com un elefant, passant-s’ho molt bé. Mica en mica, anava convidant altres elefants (infants) a entrar al mig del cercle tan bon punt se sentia la frase “he had such enormous fun that he called another elephant to come“. Al final, tots queien per terra perquè…“the spider’s web broke and they all fell down!”. I rèiem molt!!!

Ho hem après a fer sols:

Aquesta altra cançó encara no l’hem après. Però podeu començar a escoltar-la i aprendre mica en mica! Parla d’una aranyeta que per culpa de la pluja no pot arribar a dalt de la paret. Amb aquesta cançó treballem els conceptes de ràpid i lent.

També podeu aprendre a cantar i fer els moviments d’aquesta cançó de Pasqua:

Continuant amb els elefants, també hem escoltat l’audició de Henry Mancini “The baby elephant walks”. Segur que coneixeu aquest compositor perquè també va ser el creador de la banda sonora de “la Pantera Rosa”. Hem ballat al so de la música, sent conscients de la seva estructura, amb elements que es van repetint seguint una història. L’elefant està quiet a la selva i comença a remenar la cua tot movent les orelles-camina-s’atura a beure aigua-camina- fa un badall perquè està molt cansat-dorm una estoneta-a poc a poc es desperta i es va aixecant-camina-arriba a casa i tanca la porta.

Amb la música del Patatuf podeu picar la pulsació amb instruments de percussió variats que tingueu per casa. Alerta que va força ràpid!

 

Amb aquesta melodia de “the muffats”, us animem a treballar com a intentar distingir el so del piano i del violí. Segurament ens haureu d’ajudar una mica! Es tracta de picar tots de mans seguint la pulsació I quan sentim el violí fem com si l’estiguéssim tocant, i quan sentim el piano simulem tocar el piano.

 

Per relaxar-nos, ho fèiem amb aquesta melodia d’Isaac Stern. Hi havia un ocell gran que estava molt sol I volant volant, buscava un company per tenir un amic. Tot volant, va trobar un ocell petit I tots dos van volar fins que van trobar un niu. Mentre sona la música, la Núria fa voleiar 2 plomes de diferents colors que representen el moviment de les ales dels ocells.

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading