10a. Setmana de la Salut: dimecres

Aquest matí hem anat a visitar l’Escola d’Hoteleria de la Joviat situat a l’edifici del carrer  Folch i Torres. A cada grup-classe ens han assignat un estudiant que ens feia de guia i ens anava explicant tot el que vèiem. El primer que hem fet ha estat fer-nos una foto a l’entrada davant dels plats i gots que hi ha penjats  a la paret del hall. Ens han cridat molt l’atenció…

Durant la visitat hem pogut baixar al celler i hem vist la gran quantitat d’ampolles de vi que hi havia. També hem passejat pel menjador de l’Hostal, on hi havia les taules molt ben parades; fins i tot hi havia tovallons plegats amb diferents formes. Sabeu que la cuina on preparen tot el menjar és gegant? Hi hem vist i olorat verdures com ara carxofes, pebrots, col-i-flor, albergínies, carbassons… Al pis de dalt hem pogut veure com preparaven unes mones xulíssimes, en forma de drac, de Coliseu, de via de tren o d’Arc del Triomf. Mentre les observàvem els nostres ulls anaven bojos…. Quina pinta que feien, i que bones devien ser! També hem vist una nevera i un forn per al pa gegants. Com que la nevera estava desendollada alguns hi hem entrat tots junts. No hem marxat de l’Escola d’Hoteleria  sense tastar una mica de xocolata de la que desfan per fer les mones. Nyam, nyam!

A la tarda, hem simulat una emergència a l’escola perquè les mestres ens poguessin explicar què hauríem de fer en cas que sentíssim sonar una sirena a l’escola. En el moment de sentir la sirena ens hem sorprès, però les mestres ens han dit de seguida què havíem de fer. Hem sortit de les aules i hem agafat les jaquetes sense posar-nos-les per no perdre temps, hem deixat les finestres tancades i les portes ajustades i hem anat sortint en ordre cap als diferents espais exteriors que té assignat cada grup-classe (al poblat, a les dunes, al bosquet, a l’ereta…). Una mestra es cuidava d’assegurar-se que tots els nens i nenes fossin amb la seva tutora, que prèviament els havia comptat.

El simulacre ha anat molt bé, però com sempre -a més de per entrenar-nos per si hi hagués un cas real- també ens ha servit perquè les mestres veiessin quins petits aspectes podem acabar de millorar.

 

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading