10a. Setmana de la Salut: dimarts

Les activitats que ens tenien preparades les mestres per avui es centraven en els temes de l’alimentació saludable i la higiene. A primera hora del matí hem fet un taller de fruita en el qual hem construït un coet amb les maduixes i els plàtans que havíem portat de casa. També hi hem afegit els grills d’unes quantes mandarines.

Aquests coets eren una mica peculiars, perquè enlloc d’enlairar-se cap a l’espai han volat directe a les nostres panxes!!!

Més tard hem assistit al taller “Cuidem les nostres dentetes” que ens han preparat les alumnes del Cicle Formatiu d’Higiene Bucodental de Joviat Folch i Torres. Les estudiants ens han parlat de les diferents funcions de les dents (mastegar, triturar, tallar, parlar bé…); ens han explicat que si les dents es posen malaltes, no podem mastegar i per tant no podem empassar els aliments. També ens han parlat de la importància de cuidar-nos-les: evitant els dolços, rentant-nos-les cada dia 2 o 3 cops, glopejant col·lutori, anant al dentista…Finalment, ens han dit que és important que, sobretot els elefants,  ja no fem servir pipa, perquè les dents no se’ns moguin de lloc.

A les aules dels elefants hem mirat vídeos que ens ensenyaven com ens hem de raspallar les dents de dalt a baix i de baix a dalt. A les dels gegants hem jugat al joc de classificar els aliments que no fan malbé les dents i els que sí que les hi fan. I els dracs hem fet l’activitat tot junts al pati i hem acabat raspallat unes dents gegants amb uns raspalls també gegants…

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading