CFGM Cures auxiliars d’infermeria

Denominació:Cures auxiliars d’infermeria
Nivell:Formació professional de Grau Mitjà
Durada del cicle formatiu:1.400 hores
Formació en el centre educatiu:990 hores
Formació en centres de treball:410 hores

El Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Cures Auxiliars d’Infermeria impartit per Joviat està dissenyat per aquelles persones que volen iniciar-se en el món de la salut, oferint una formació completa i pràctica en l’assistència sanitària.

Al llarg de 1.400 hores de formació, incloent-hi 410 hores de pràctiques professionals en entorns reals de treball, els estudiants es preparen per brindar suport essencial als equips d’infermeria, aplicant cures bàsiques i mantenint l’entorn dels pacients en òptimes condicions sanitàries.

Posem a l’alumnat al centre del seu aprenentatge treballant amb diferents metodologies actives, com són: aprenentatge basat en problemes (ABP), pràctiques tècniques, simulació, “Role Playing”, treball cooperatiu, tallers i seminaris per part de professionals externs. Comptem amb un gran ventall d’empreses especialitzades en l’àmbit sanitari per realitzar la Formació en Centres de Treball.

Aquest programa està pensat tant per a estudiants de jornada completa com per a aquells que prefereixen una modalitat semipresencial, adaptant-se així a les diferents necessitats i circumstàncies dels alumnes. A més, el cicle s’imparteix en un sol curs escolar, combinant les matèries curriculars teòriques i la formació pràctica específica.

Horaris

Matí o tarda

Les classes del cicle de cures auxiliars d’infermeria es poden realitzar en horari de matí o en horari de tarda segons el calendari escolar establert per cicles de grau mitjà del Departament d’Educació

Pla d’estudis

Aprendràs a gestionar la documentació sanitària i les operacions administratives bàsiques del centre sanitari.

Adquiriràs habilitats per a l’aplicació de cures auxiliars d’infermeria.

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Coneixeràs les tècniques de neteja i desinfecció del medi hospitalari i del material sanitari.

Desenvoluparàs habilitats per oferir suport emocional als pacients i familiars.

Aprendràs les tècniques específiques d’assistència en l’àmbit odontològic.

Es treballaran les habilitats de comunicació i treball en equip dins l’entorn sanitari.

Adquiriràs coneixements sobre el mercat laboral i els drets i deures com a treballador.

Realitzaràs pràctiques professionals en centres sanitaris per aplicar els coneixements adquirits.

Your Content Goes Here

Treball per projectes

Projecte de Síntesi

Aquest projecte permet integrar els continguts treballats durant el cicle pels objectius del currículum. L’alumnat, de forma grupal, planificaran un projecte d’Educació per a la Salut amb un conjunt de tallers definits en un tema concret; i que es portaran a terme en diferents Centres Col·laboradors.

Projecte Ghara

En aquest projecte l’alumnat ha de donar solució a diverses situacions que es poden donar en l’àmbit sanitari.

És una manera real d’apropar-los al món laboral on desenvoluparan la seva tasca professional.

Amb aquesta metodologia es potencia l’aprenentatge de continguts; a més a més de les competències transversals, com les digitals i de treball cooperatiu.

Pràctiques

Disposem d’una aula totalment equipada (unitat del pacient) que permet als alumnes apropar-se al màxim a la realitat del món sanitari. L’alumnat, en grups
reduïts, realitza diferents pràctiques.

Simulació

La simulació és l’aprenentatge en acció, en el que a partir d’una situació clínica l’alumnat s’entrena i aprèn a partir de l’error i a més, disposem d’un nou espai de simulació propi.

Suport vital bàsic + DEA

Obtenció del Certificat de Suport Vital Bàsic i desfibril·lació del Consell Català de Ressuscitació i European Resusitation Council.

Equipament i recursos

El Grau Mitjà en Cures Auxiliars d’Infermeria compta amb un ampli ventall d’equipament i recursos proporcionats per col·laboracions amb empreses i institucions de renom en el sector sanitari i d’infermeria, així com en àmbits de recerca i innovació tecnològica.

  • grau mitja auxiliar d'infermeria
  • grau mitja auxiliar d'infermeria
  • grau mitja auxiliar d'infermeria
  • grau mitja auxiliar d'infermeria

Equip docent

#2be

Un programa pioner i innovador per a batxillerat i cicles formatius

Aquest projecte se centra en el creixement, el lideratge i la transformació personal. Una assignatura de vida al voltant de l’autonomia personal i les competències socials.

Entrades relacionades al blog

Impulsem la teva carrera professional

A JOVIAT entenem l’aprenentatge com una experiència plena, conscient i vital. Una vivència que marca els nostres camins de creixement professional i personal, i que deixa una empremta d’impacte a la societat.

Els estudiants que completen aquest cicle formatiu obtenen l’acreditació de Tècnic/a en Cures Auxiliars d’Infermeria​​.

Per accedir a aquest cicle formatiu, els aspirants han de complir amb una de les següents condicions: ser graduats en ESO, tenir un títol de tècnic/a, haver superat la prova d’accés als Cicles de Grau Mitjà, el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP), tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics, o haver superat la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys​​.

El programa inclou pràctiques en grups reduïts realitzades en l’àmbit sanitari, oferint una atenció totalment individualitzada i una aproximació màxima a la realitat hospitalària gràcies a una aula equipada com una unitat de pacient​​.

Pràctiques a: Althaia. Xarxa Assitencial Universitària de Manresa, Sant Andreu Salut, Centres d’Atenció Primària de la Catalunya Central i Fundació Ampans.

Després de completar aquest cicle, els estudiants poden continuar la seva formació cursant Cicles Formatius de Grau Superior o altres Cicles Formatius de Grau Mitjà​​.

Les sortides professionals inclouen treballar en l’atenció hospitalària, l’atenció primària, consultes dentals i privades, i l’àmbit sociosanitari​​.

Go to Top