CFGM Alta muntanya

Denominació:Alta muntanya
Nivell:Formació professional de Grau Mitjà
Durada del cicle formatiu:680 hores
Formació en el centre educatiu:480 hores
Formació en centres de treball:200 hores

El Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Tècnic/a Esportiu/va en Alta Muntanya oferida per l’Escola Professional Joviat, està específicament dissenyat per formar professionals capaços de liderar i gestionar activitats en entorns d’alta muntanya, oferint als estudiants una base sòlida en tècniques d’alpinisme, seguretat en muntanya, i planificació d’itineraris.

El curs combina teoria i pràctica per assegurar que els futurs tècnics esportius adquireixin les competències necessàries per afrontar els desafiaments únics que presenta l’alta muntanya, preparant-los per a una carrera professional en el sector de l’esport i l’activitat física en entorns naturals.

Horaris

Consulta a l’apartat calendaris del nostre web (www.joviat.cat) per conèixer l’oferta concreta.

Ens adaptem a totes les necessitats, programem cursos en horaris intensius i caps de setmana.

Pla d’estudis

 • Bases anatòmiques i fisiològiques de l’esport II
 • Bases psicopedagògiques de l’ensenyament i l’entrenament II
 • Entrenament esportiu II
 • Organització i legislació de l’esport II
 • Teoria i sociologia de l’esport
 • Terminologia específica estrangera
 • Equipaments esportius
 • Informàtica bàsica aplicada
 • Desenvolupament professional II
 • Coneixement del medi
 • Psicologia dels esports de muntanya i escalada
 • Formació tècnica i metodològica de l’ensenyament de l’alpinisme, esquí de muntanya, i escalada
 • Entrenament de l’excursionisme
 • Seguretat en l’alta muntanya
 • Conducció en l’alpinisme i l’esquí de muntanya

Pràctiques professionals que permeten aplicar i desenvolupar els coneixements i habilitats adquirits durant la formació teòrica en entorns reals d’alta muntanya.

Treball per projectes

Projecte de Conservació de Camins

Planificació i execució de tasques per mantenir i millorar els camins de muntanya, fomentant el respecte pel medi ambient.

Organització d’Esdeveniments Esportius a la Muntanya

Desenvolupament i gestió d’activitats o competicions esportives, incloent la logística, seguretat, i promoció.

Programes d’Educació Ambiental

Creació i implementació de programes destinats a educar participants sobre la flora, fauna, i sostenibilitat a l’entorn muntanyós.

Programes d’Educació Ambiental

Creació i implementació de programes destinats a educar participants sobre la flora, fauna, i sostenibilitat a l’entorn muntanyós.

Iniciatives de Turisme Sostenible

Desenvolupament de projectes que promoguin el turisme sostenible, equilibrant l’atracció turística amb la preservació dels espais naturals.

Campanyes de Sensibilització sobre Seguretat

Programes educatius sobre els riscos de la muntanya i les millors pràctiques de seguretat per prevenir accidents.

#2be

Un programa pioner i innovador per a batxillerat i cicles formatius

Aquest projecte se centra en el creixement, el lideratge i la transformació personal. Una assignatura de vida al voltant de l’autonomia personal i les competències socials.

Entrades relacionades al blog

Impulsem la teva carrera professional

A JOVIAT entenem l’aprenentatge com una experiència plena, conscient i vital. Una vivència que marca els nostres camins de creixement professional i personal, i que deixa una empremta d’impacte a la societat.

L’acreditació obtinguda és la de Tècnic/a Esportiu/va en Alta Muntanya, que capacita l’estudiant per conduir activitats d’alpinisme, dirigir l’entrenament d’esportistes en aquesta modalitat, i organitzar i programar activitats d’alpinisme i esquí de muntanya.

Els requisits per accedir al curs inclouen tenir el certificat de primer nivell d’excursionisme i superar una prova específica convocada pel Departament d’Ensenyament. A més, és necessari complir amb els requisits acadèmics generals per a l’accés a cicles formatius de grau mitjà, com ara estar en possessió del títol de graduat en ESO o equivalent, o superar una prova d’accés si escau.

El cicle inclou un bloc de formació pràctica de 200 hores, on els estudiants poden aplicar els coneixements adquirits en entorns reals d’alta muntanya.

Els estudiants que superen el segon nivell poden accedir a un cicle de grau superior d’ensenyaments esportius d’Alta Muntanya o Esquí de Muntanya si acrediten els requisits esportius i tenen el batxillerat o estudis equivalents. També poden accedir a un cicle de grau superior de formació professional de la família d’activitats físiques i esportives amb el batxillerat o estudis equivalents.

Les sortides professionals inclouen promotor/a d’excursions, guia en muntanya baixa i mitjana sota la supervisió de personal tècnic superior, programador/a i organitzador/a d’activitats d’alpinisme i d’esquí de muntanya, entrenador/a i director/a d’esportistes en competicions d’esquí de muntanya de nivell bàsic i mitjà.

Go to Top