“On són les nostres abraçades?”

A l’escola ja tenim un exemplar del conte “On són les nostres abraçades?”.  I és que aquest no és un conte qualsevol! És un llibre solidari que van escriure durant el confinament la Vanesa Buenache, mestra del nostre Parvulari, i la Gemma Sanllehí, mare d’un nen i una nena ara ja de Primària i responsable de producció i tecnologia de Regio7 i que va il·lustrar en Galdric Sala, acuditaire del Regió7.

La idea del  projecte va sorgir durant els mesos que els nens i nenes no vam poder anar a l’escola, a partir de la necessitat que van detectar les autores de dotar els infants, les famílies i els mestres «d’un instrument, un recurs educatiu, que els ajudés a exterioritzar i a pair tot el que havien viscut durant aquells mesos». La història narra les vivències de la Martina, una nena de 5 anys amb una família no tradicional- que explica com han viscut ella i la seva família la pandèmia i quines són les situacions i els sentiments contradictoris que han hagut de gestionar des de l’inici del confinament fins a l’arribada de la nova normalitat.

Està pensat per llegir-lo a nens i nenes a partir de 5 anys, i com a valor afegit, combina ficció i divulgació, ja que a més d’explicar la història de la Martina, les autores aprofiten per parlar de conceptes que els infants han sentit un munt de vegades però que potser encara no han acabat d’entendre. S’hi presenten els conceptes de “pandèmia”, “estat d’alarma”, “confinament”, “teletreball”, “erto”…

En el següent enllaç podreu llegir una notícia que va sortir el 5 de setembre al diari regió 7 on podreu trobar més detalls sobre aquest projecte:

“On són les nostres abraçades” al Regio7

I en aquest altre enllaç podeu veure un reportatge que li va dedicar uns minuts al Telenotícies Comarques de TV3:

“On són les nostres abraçades” al TNComarques

Recordeu que es tracta d’un llibre solidari, i que a més de les llibreries “Parcir” i “el 2 de Piques”, al cafè del Gimbe i les oficines de Regió 7, el podeu comprar a la recepció de l’escola. La major part dels beneficis aniran destinats a l’associació “Pallapupas”, una ONG que treballa des de l’any 2000 amb el personal sanitari per rebaixar l’angoixa, la por i el dolor de les persones hospitalitzades.

Font de la foto de portada: diari Regió 7

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading