Cicle Formatiu Grau Mitjà

Pastisseria, forneria i confiteria

Converteix-te en tècnic/a en Pastisseria, forneria i confiteria

Presenical – Horari matí/tarda – 2.000 h 2 cursos acadèmics 

Aquests estudis capaciten per elaborar productes de fleca, pastisseria i confiteria; elaborar i muntar postres de restauració; compondre, acabar i presentar els productes elaborats mitjançant tècniques decoratives i innovadores.

CONTACTE

JORDI PUJOL MMAPE’95 Millor Mestre Artesà Pastisser

Aquesta és la infografia dels PROJECTES del Cicle Formatiu de Grau Mitjà
de PASTISSERIA, FORNERIA I CONFITERIA.
Cada imatge enllaça amb el vídeo del projecte corresponent:

4a mostra de pastisseria de Sant Vicenç dels Horts (gener 2021)

Fes les teves pràctiques a centres referents!

Premi Formació Professional de Catalunya reconegut amb les millors pràctiques innovadores de l’any 2022

Joviat és guanyadora del Premi FPCAT de Formació Professional de Catalunya reconegut amb les millors pràctiques Innovadores de 2022. Uns premis conscients de la importància que té l’FP en el mercat laboral i que reconeixen, valoren i fomenten les bones pràctiques i de qualitat.

Durant 416 h et formaràs en centres referents que col·laboren amb Joviat per assegurar-nos que el teu aprenentatge està a l’altura de la demanda del mercat laboral.

Empreses col·laboradores

Metodologia de les pràctiques

Són les pràctiques diàries i reals de pastisseria d’obrador, ja sigui dolça com salada, i de postres de restaurant, fent pràctiques temàtiques i específiques, i alternant-les amb serveis reals als nostres restaurants d’aplicació.

Tot el que passa dins les pràctiques és significatiu i cap detall passa per alt: l’alumnat té un feedback del professorat, del grup-classe i de la clientela, la qual cosa ajuda a tenir també esperit crític i a tenir més creativitat.

A cada curs, l’alumnat té un rol a desenvolupar, sigui en grup o individualment.

Aprenentatge continu

Es treballen diferents projectes que evolucionen la formació de l’alumnat, potenciant la seva creativitat.

Es coneixen i treballen les matèries primeres per poteciar-ne l’ús adequat. A part de postres, pastissos, productes de pastisseria i pans tradicionals i d’avantguarda, es treballen figures artístiques (xocolata, sucre, pastillatge, fondant…) i es duen a terme projectes
com ara un pastís joia amb el seu embalatge, unes postres estrella, un torró de creació pròpia, un llibret de 2 cursos acadèmics 1 títol receptes, i diferents ofertes gastronòmiques per als diferents establiments gastronòmics, com ara pastisseries, forneries, restaurants, hotels, càterings…

Producte ecològic i de proximitat

Apostem per avançar cap a una nova consciència alimentària amb
productes ecològics i de proximitat.

El cor de la cuina és la zona on es manipulen les mercaderies i on seguim les normes d’APPCC per a la transformació dels ingredients.

És important que l’alumnat conegui el producte, el visqui, el gaudeixi, l’estimi, el transformi i el sàpiga utilitzar.

L’alumnat de pastisseria crea i realitza receptes de pròpia creació, inventant la combinació, la recepta, provant-la, fotografiant-la i tastant-la. Al final de curs s’ajunten totes les receptes de tots l’alumnat per obtenir un llibre digital on el grup classe en són els autors. Fomenten la creativitat i si és el cas, aprenen de l’assaig-error. És un projecte molt maco i que els alumnes se’l prenen molt seriosament, i el gaudim molt. Els veus concentrats i exploten la seva creativitat al 100%.

Ja sigui fer una figura de xocolata, un pastís de fondant, una figura de sucre, un torró de creació pròpia, entre d’altres, cada detall és important per obtenir un bon resultat. Es treballa des de zero la matèria per poder obtenir un resultat més que satisfactori, i el que també és molt important, a treballar en equip i poder desenvolupar la recerca i la presentació en grup.

L’alumnat de 2n de pastisseria s’inventa un pastís, però mirant el més enllà: es tracta de crear un pastís tractat com a joia única, que anirà acompanyat d’un packaging adequat a la peça, i amb unes instruccions d’ús perquè el client faci realitat una experiència única, on hi poden treballar dots artístiques, posar-hi efectes especials, música i tot el que els vingui en ment.

Apostem per avançar cap a una nova consciència alimentària amb productes ecològics i de proximitat. El cor de la cuina és la zona on es manipulen les mercaderies i on seguim les normes d’APPCC per a la transformació dels ingredients. És important que l’alumnat conegui el producte, el visqui, el gaudeixi, l’estimi, el transformi i el sàpiga utilitzar.

Sortides laborals

Treballa com a…

  • Pastisser/a
  • Mestre/a d’obrador (forner/a)
  • Elaborador/a de brioxeria, masses i bases de pizza
  • Elaborador/a i decorador/a de pastissos
  • Confiter/a
  • Reboster/a
  • Torronaire
  • Elaborador/a de carmels i dolços
  • Elaborador/a de postres de restaurant

A més, t’inclourem en la nostra borsa de treball de Joviat!

Matricualció

Converteix la teva passió en la teva vocació amb nosaltres!

INSTAGRAM-MAILING
Agrupacio-Escolar-Catalana
somfilo
erasmus+