La FUNDACIÓ JOVIAT i PARCIR EDICIONS signen un acord de col·laboració per crear un segell editorial

#segelleditorialjoviatparcir

La voluntat d’aquesta unió és engegar dues col·leccions bibliogràfiques de manera conjunta posant en valor la Gastronomia del nostre Territori i la tasca desenvolupada per l’Escola al llarg de tota la seva història, amb la intenció que siguin unes obres rigoroses i de referència per al sector.

En la signatura del conveni -per part d’Antoni Daura de Parcir i de Jordi Vilaseca de Joviat s’ha presentat la publicació dels dos primers volums de la col·lecció “Gastroquaderns d’Aprenent”. Aquesta vol ser una finestra al món i un altaveu al servei de la Comunitat educativa dels treballs pedagògics de l’Escola, reflex de l’evolució creativa de l’aprenentatge. Són dues obres inèdites de pastisseria, «Mirades Dolces» i «Dolça Creativitat», on l’alumnat n’és l’autor i el màxim protagonista. A més, «Dolça creativitat» ret homenatge al Fundador de Joviat, Josep Vilaseca i Atset (1933-2020), amant de la dolçor i de la llaminadura, i fidel defensor de dur l’amor i les humanitats a les aules.

«Gastroquaderns d’Aprenent» neix en coherència amb la nova línia metodològica del Projecte Educatiu, a favor del coneixement, del pensament reflexiu i crític i de l’emprenedoria, marcada per una connexió constant amb l’entorn i amb la història del sector.

L’altra col·lecció és tot un repte. Amb un caràcter més general i universal posarà en valor tot el que ha succeït al llarg dels més de 30 anys de vida de l’Escola d’Hoteleria. S’escriurà conjuntament amb exalumnes de referència que, amb una trajectòria professional autèntica i significativa, deixen la seva empremta i accent arreu del món. Aquestes persones són garants de la nostra tradició, ambaixadores del bon gust i el millor testimoni del prestigi que Joviat Hoteleria ha adquirit gràcies als seus projectes, reconeguts a nivell mundial.

Aquestes obres posaran en valor el llegat cultural i gastronòmic del nostre país i es faran amb la complicitat de diferents veus vinculades al nostre territori.

Seran, en principi, set volums, amb el producte com a protagonista. Una obra coral escrita i liderada per la pulsió del moment cabdal de transformació que viu la Gastronomia mundial, a favor d’una nova consciència més responsable, més justa i més compromesa.

Aquest nou segell editorial suggereix el començament d’una aventura gastronòmica–literària de qualitat, sent un bon laboratori d’idees amb noves formes d’expressió conjunta en el sentit bibliogràfic i de divulgació, de Manresa al Món.

En definitiva, una obra imprescindible a les llibreries i biblioteques dels/les amants de la Gastronomia.

#segelleditorialjoviatparcir als mitjans de Comunicació:

> 10.06.21   CANAL TARONJA

> 11.06.21   REGIÓ 7   i  REGIÓ 7 digital