Premi absolut en el XIV Concurs de joves cuiners/eres i cambrers/eres de Catalunya

El dimecres 15 de maig, o portàvem tot: estris, plats, el vi, nervis, il·lusió i sobretot la certesa que la feina estava feta. I ben feta. Han estat dies intensos de preparació, assajos, dubtes, i de seguretat en la feina que s’ha fet i en com s’ha preparat l’equip de Joviat, format per 2 alumnes de cuina: Rubén Martínez i Albert Ureña, i 2 alumnes de serveis: Marta Farré i Mireia Riba. Però també d’incerteses, ja que ja sabem que en un concurs tot pot passar.

Una vegada vam arribar a l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Lleida (lloc on se celebrava el concurs) vam descarregar i saludar a tothom, entre ells un bon grapat d’exalumnes Joviat, amb qui vam compartir anècdotes i somriures.

Un total de setze escoles d’hostaleria catalana es disputaven el primer premi d’aquest concurs tan important, organitzat per la revista Cuina i el Departament d’Ensenyament. En el sorteig de l’ordre de participació, ens va tocar el 15è lloc. Molta estona per davant. Fins a les 16 h no començava la nostra actuació… Més temps per calmar-nos, situar-nos i acabar de repassar mentalment el que s’havia de fer.

Totes les escoles havien d’elaborar un projecte comú, el d’un restaurant, i representant-lo en els plats i el servei, reinterpretant 2 receptes del receptari tradicional: arròs amb conill, cóc de maçana i elaborant també un còctel Margarita, tot equilibrant innovació i tradició.

Abans de saber que érem guanyadors, els inputs d’un dels membres del jurat era molt positiu “S’ha notat que s’ho han passat molt bé i ens ho han fet passar molt bé a nosaltres”.

Moltíssimes felicitats al Rubén, a l’Albert, a la Marta i a la Mireia. I a tot l’equip de professors d’Hoteleria que aquests dies, entre tots, han aportat el seu granet de sorra per aconseguir aquest Premi absolut i per aconseguir formar alumnes que gaudeixin i facin gaudir la gent, com el dia del concurs.

Hem sortit a premsa, clica aquí per veure la notícia

 

Publicat dins de