Premi a la millor tècnica en el Concurs de Cuina de Sant Pol de Mar

El dimecres 8 de maig, vam participar en el 33è concurs de cuina Jove de Catalunya celebrat a Sant Pol de Mar. Enguany, la nostra representació l’ha fet l’alumne Gerard Lorente de 2n del Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia.

La temàtica del concurs, era el producte de proximitat i temporalitat. L’equip de Cuina va apostar per l’hort de l’escola i un producte que representés la costa catalana (lloc on es desenvolupava el concurs).

El nostre alumne ha guanyat el premi a la millor tècnica i destresa, atorgat per l’acadèmia Catalana de gastronomia i Nutrició. És un premi molt important i de reconeixement per l’alumne, ja que el concurs no era d’escoles d’hoteleria exclusivament. El guanyador d’aquest concurs, ha estat el cuiner del Restaurant Mandarin Oriental amb dues estrelles Michelin. El jurat va estar presidit pels reconeguts i guardonats xefs, els germans Torres.

És la primera vegada que s’ha utilitzat producte de l’hort per a un concurs, i herbes tan poc comunes com la Tarongina. A nivell de producte, Joviat ha estat sens dubte l’escola que més ha parlat sobre les característiques del producte concret, origen, tractament i traçabilitat (productor local amb nom i cognoms…).

El plat que va presentar el Gerard al concurs, va ser el de Gamba fresca d’Arenys de Mar, bleda de l’hort l’escola i mongeta de la varietat Genoll de Crist.

 

 

Publicat dins de