L’alumne, Eric Díaz, al concurs Premi Europeu de Joves Chefs 2018

L’Eric Díaz, de 1r de Grau Superior de Direcció en Cuina, ha participat en el concurs European Young Chef Award. Aquesta vegada no ha guanyat, però ha fet un molt bon paper, amb la cuina catalana com a bandera.

Aquesta primavera l’Eric, va representar Joviat al Concurs de cuina jove de Catalunya, de Sant Pol de Mar. La temàtica del concurs d’enguany era “Innovant la cuina tradicional”, i l’Eric juntament amb el seu professor Oriol Margalef, van decidir presentar una adaptació del Pollastre a la Manresana, del mític cuiner Ignasi Domènech (inclosa al llibre del Corpus Culinari Català). Aquesta elaboració va agradar molt als membres del jurat , i pel fet de ser el guanyador, ha tingut l’oportunitat de ser el representant de Catalunya a l’European Young Chef awards a la ciutat de Galway, Irlanda.

L’European young chef awards és un concurs que està promogut per IGCAT, Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme i que pretén promoure diferents regions d’Europa, arreu del món, inclòs Catalunya, per tal donar i realçar el valor dels seus productes locals, els seus cuiners, i la gastronomia en general.

L’Eric el suport de Joviat, Turisme de CatalunyaProdeca, va disputar la final a Irlanda amb dues receptes: una versió innovadora de la recepta deL Pollastre a la Manresaneta,  que incloïa una gelatina de brou de pollastre, una esferificació d’oliva corbella, autòctona del Bages i un polvoró salat elaborat amb maltosec.

Tot i el treball realitzat, aquesta vegada no va resultar premiat, però ha estat sens dubte, una experiència molt enriquidora.

Felicitats Eric, per la feina ben feta!!

Publicat dins de