Joviat Hoteleria torna a bullir amb el Gastrofòrum

El congrés de gastronomia que any rere any -i ja en van 17!- acull professionals del sector a les instal·lacions de l’Escola, amb l’objectiu que l’alumnat senti de ben a prop el pols culinari més actual.

La cita d’enguany ha sigut els dies 23 i 24 de febrer. Unes jornades trepidants en què, ja de bon matí, l’Escola de Joviat Hoteleria rebia els caps de cartell: Nil Dulcet, amb una trajectòria professional impressionant amb l’equip del restaurant Compartir (a Cadaqués i Barcelona) i del dos estrelles Disfrutar de Barcelona; i Lluc Crusellas, campió del World Chocolate Masters, de El Carme Pastisseria de Vic, del grup PaVic.

Moltes de les persones que han vingut a compartir les seves vivències són exalumnes de la casa, com en Nil. Altres, com el Lluc, les hem anat coneixent amb els anys i ja podem dir que formen part de la casa. Totes han omplert de coneixement i de passió aquests dos dies de Gastrofòrum, vingudes d’arreu de Catalunya per dur-nos un trosset de les seves cases, terres, cuines, negocis, obradors i laboratoris.

En Nil i en Martí Gozalbo, de Compartir Barcelona i Ca l’Amador de Josa del Cadí, ens han acostat la màgia dels seus restaurants. En Guillem Corral, de Sosa, ens ha presentat els ingredients revelació que surten des de Navarcles per donar la volta al món; en Lluc ens ha emocionat amb la seva experiència en el camí fins a arribar a ser el millor xocolater del món a París; l’Aniol Francisco, de l’obrador artesà Pa i Punt de Sant Quirze del Vallès, ens ha mostrat un model de negoci diferent, treballant per encàrrec i amb productes ecològics i de proximitat de gran qualitat; i en Miquel Serrano, de la panificadora PaVic, ens ha explicat que fer un pa de qualitat de manera industrial és completament possible.

L’empresa de proteïna vegetal Zyrcular Foods, de Seva, ens ha proposat noves solucions en proteïna alternativa; i Legumechef, ha vingut amb una mostra de llegums, tan importants en la nostra alimentació i, també, a l’alta cuina. Tòfones Soler, ens ha embadalit amb la flaire d’aquest producte tan preuat i misteriós; i Kopper Cress ens ha fet descobrir una infinitat de germinats, flors i fulles que ens aporten un valor nutricional i gustatiu immens als nostres plats. Finalment, l’agència de màrqueting i comunicació E2S Creativa ens ha fet un tast de les xarxes socials amb una de les receptes per a triomfar a Instagram.

Però el Gastrofòrum també ha remarcat l’aprenentatge fet des de dins, amb els tallers de l’alumnat més experimentat, en què ensenya els coneixements i les competències adquirides amb un gran nivell d’exposició i de tècnica. Els temes d’enguany han sigut l’espesseix d’una mitjana de vedella, les estratègies d’aprofitament i rendiment a la cuina, els maridatges de xocolata i vi, la gestió d’una carta de vins i l’elaboració de cervesa.

Des de Joviat Hoteleria estem contents i contentes d’estar formant a la generació que, probablement, tornarà d’aquí a un temps amb les seves ponències, tallers i demostracions, en les futures edicions del Gastrofòrum, que esperem que bulli per molts anys.

Publicat dins de