Guanyem el Premi Maestro Espresso Junior

El dimarts 14 de Maig la Mireia Riba, alumna d’Hoteleria, va guanyar el màxim títol de la 16a edició del concurs Maestro del Espresso Junior 2019, organitzat per illycafé i Spazziale.

Amb l’objectiu de difondre la cultura del cafè espresso a les escoles d’hostaleria d’Espanya i Portugal, illycaffè i Spaziale SA, van formar en 16a edició a més de 700 alumnes de 70 escoles d’Espanya i Portugal. Els 20 alumnes classificats van haver de demostrar a la final totes les seves habilitats per aconseguir un espresso perfecte: el punt de mòlta del cafè, la dosi necessària per extreure, en un temps determinat, el volum de cafè en tassa corresponent al perfecte espresso. Un cop preparats els dos espresso, els alumnes havien de muntar correctament la llet per aconseguir la textura adequada per elaborar dos cappuccinos. Tot això en un temps de 10 minuts.

Prèviament al concurs, la Mireia va realitzar un examen teòric sobre el món del cafè i una semifinal pràctica a Barcelona a la seu de Spazziale superant-la amb escreix.
El dia del concurs, va ser un dia molt apassionant a on es va viure una experiència inoblidable en tots els sentits, veient com el fruit d’una bona feina donava tan bons resultats.

La Mireia portava molt temps preparant-se per aquest dia i va saber portar a terme la regulació del molinet, elaboració de dos espressos i dos capuccinos amb el rigor d’una bona professional. Sabent gestionar els nervis i l’estrès del moment.

Elegida entre els 20 millors estudiants d’hostaleria i restauració d’aquest any de tota la Península, la Mireia, s’ha endut com a premi: 2.000 €, un curs de Coffee Expert a la Università del Caffè di Trieste (Itàlia), una màquina professional Spaziale SA i el subministrament de 60Kg de cafè illy per a la seva escola.

El Premi ha estat possible, gràcies a més a més de l’esforç i la implicació, al treball en equip entre l’alumna, la seva professora M. Josep Serrano, els professors de sala i l’alumna Laia Lázaro, que l’any passat va quedar 2a en aquest concurs i ha ajudat en la preparació d’enguany.

MOLTES FELICITATS!!!