Graduació curs 17/18 i Festa 30è Aniversari

El divendres 8 de juny va tenir lloc la festa de Graduació del curs 17/18 que enguany va coincidir amb el 30è aniversari del centre.

L’acte, conduït per Gemma Pedragosa, cap de comunicació,
i que se celebrava al pavelló, va començar amb la tradicional i emocionant entrada dels més de noranta alumnes que es graduaven: 27a Promoció de Grau Mitjà de Cuina i Serveis, 22a Promoció de Grau Mitjà de Pastisseria i 5a Promoció de Grau Superior de Direcció en Cuina.
L’entrada al pavelló dels alumnes, ple de familiars, amics i convidats del sector, va tenir encara un efecte més espectacular amb l’acompanyament en directe del duet acústic Aquell Parell.

L’alcalde de Manresa, l’Il·lustríssim Senyor Valentí Junyent, va adreçar unes paraules i, seguidament i en representació de totes les famílies, la mare d’un dels alumnes va dirigir unes emotives paraules, fent esment als moments que estaven vivint els alumnes: el final d’una etapa important i especial de la vida.

L’acte va seguir amb la menció de tots els alumnes que es graduaven guanyadors en concursos i amb una gran ovació per part del públic assistent reconeixent el seu gran mèrit.

Tot seguit va arribar el moment de la 13a edició dels premis Hoteleria Joviat. El premi és un barret de cuina de ferro forjat, una escultura única i artesanal, feta en exclusivitat per l’escultora manresana, Àngels Freixanet, que s’entrega a persones o entitats, que amb la seva evolució, fan més gran i ric el món de la restauració.

En l’edició d’enguany, el director general, Josep Codina, va fer entrega del PREMI A LA MILLOR EMPRESA COL·LABORADORA a Sosa, ubicada a Navarcles, que actualment exporta a més de 80 països i és una de les empreses més importants i més innovadores en l’àmbit gastronòmic i de producte.

Màrius Ferrer, cap de cuina de l’escola, va fer entrega del PREMI MILLOR PROJECTE DE RESTAURACIÓ a Oriol Castro, exalumne i cap de cuina durant anys al Bulli, pel seu restaurant Disfrutar a Barcelona, amb 2** Michelin. Creativitat desbordant i exalumnes Joviat formen part del seu immillorable equip.

L’altre guardó també com a PREMI MILLOR PROJECTE DE RESTAURACIÓ va ser per al també exalumne i mediàtic Jordi Cruz pel seu restaurant ABAC  a Barcelona amb 3*** Michelin. Estava previst que assistís a l’acte, però per motius laborals no va poder recollir el premi. Va enviar, però, una gravació en què va dir que «l’escola m’ha donat actituds i aptituds» i va recollir el premi la seva germana.

Daniel Pons, cap d’àrea d’Hoteleria, va fer entrega del PREMI TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL a l’Albert Mendiola, del restaurant Marimorena de Sant Boi, exalumne i millor cuiner de Catalunya el 2017.

També es va guardonar a DO Pla de Bages amb el PREMI HONORÍFIC. Va fer entrega del premi Josep Pelegrín, professor de Serveis i millor sommelier d’Espanya 2016.

Després de l’entrega dels premis escola d’Hoteleria Joviat, va arribar un dels moments més especials i importants de l’acte: l’entrega per part del claustre de professors de la insígnia platejada per als alumnes de la 27a Promoció de Grau Mitjà de Cuina i Serveis, la insígnia de plata a la 22a Promoció de Grau Mitjà de Pastisseria i l’entrega de la insígnia daurada per a la 5a Promoció de Grau Superior de Direcció en Cuina.

Després de l’entrega de la insígnia i, en representació de tots els protagonistes, alumnes dels diferents ensenyaments d’Hoteleria van sortir a l’escenari a dirigir unes sentides paraules als assistents.

Tot seguit va tancar l’acte les paraules d’en Jordi Vilaseca, director pedagògic de Joviat, tot recordant els orígens de l’escola d’hoteleria i la seva evolució. El parlament es va convertir en un agraïment diferent i sincer a tot l’equip Joviat.

L’acte va estar amenitzat pel duet acústic Aquell parell format per David Sais i Jordi Martínez, que van interpretar en directe temes relacionats amb el moment i els sentiments dels alumnes i públic assistents a la festa.

En finalitzar es va oferir un aperitiu i brindis de germanor a totes les famílies.
MOLTES FELICITATS A TOTS ELS GRADUATS I GRADUADES!!!

 

 Publicat dins de