Gastrofòrum 2018

Ahir dilluns i tot el dia d’avui, l’Escola d’Hoteleria torna a viure intensament el Gastrofòrum, iniciativa dirigida als alumnes de Cuina i Gastronomia,

Serveis en Restauració, Pastisseria i Direcció de Cuina que desenvolupa un programa molt complet: xerrades, activitats, tallers, tasts, demostracions de professionals i empreses del sector de l’hoteleria, passes de films, ponències relacionades amb la gastronomia i com a colofó el concurs de cuina i serveis, sommelieria i pastisseria, on els alumnes de l’Escola d’Hoteleria, en grups de quatre (dos cuiners/res i dos cambrers/res) han de cuinar i servir un plat i unes postres, juntament amb el servei d’un còctel i un maridatge de vins.

En l’edició d’enguany algunes de les xerrades i ponències més importants han estat de la mà de:

· Diego Alías: exalumne, propietari del restaurant Ca l’Amador, des de fa de 15 anys i premiat com a Cuiner de l’Any el 2015.
· Alex Castany, representant de Sanmartí Carnissers i primer carnisser espanyol en poder importar carn de vedella Wagyu, una espècie japonesa molt apreciada
· Formatgeria Montbrú: Martí Padrissa, exalumne i treballador en aquesta formatgeria que ha obtingut nombrosos premis.
· Vinagres Fòrum: celler familiar del Penedès, que elaboren vins i vinagres espectaculars.
· Cafès del Bages: amb L’Èric Seuba, exalumne de l’escola.
· Cuina creativa amb llegums: des de l’Associació Española de Legumbres, Delicooks i el xef de cuina vegetariana i vegana Alex Pirla, masterclass enfocada a la cuina creativa amb llegums.
· La cuina i el nitrogen: demostració de Jordi Solà, professor, de com treballar amb nitrogen.
· Els ganivets: amb l’expert Ramon Utset.
· Masses italianes: Roberto Costagliola, alumne, propietari d’un restaurant italià i amb el títol de «Maestro Pizzero Napolitano».
· La Cervesa artesana.
· Jaume Biarnés: Cuiner de la Fundació Alícia, va formar part de l’equip de cuina del Bulli, passant per diferents àrees: restaurant, I+D, càtering, consultoria i també participant activament de les diferents publicacions del grup.
· Monvínic, la cuina i el vi: Cèsar Cànovas, sommelier i, entre molts altres reconeixements: Millor Sommelier de Catalunya i d’España els anys 2002 i 2005, 6è classificat a l’Europeu i 10è classificat al Mundial.
· Salmó d’Alaska: Gerard Ninot, exalumne, professor i Ambaixador del Salmó Salvatge d’Alaska a Espanya.
· La importància de la copa: Riedel, fabricant de copes més significatiu i rellevant del planeta, un tast de vins amb copes diferents, amb la finalitat d’apreciar que realment la copa és fonamental.
· El bacallà: Casa Ràfols, empresa referent en salaons.
· Germinats: les seves aplicacions a la cuina

Els professors de l’Escola d’Hoteleria han complementat el programa del Gastrofòrum amb tallers i xerrades especials.
El Gastrofòrum d’enguany, ha tingut com a novetat, que algunes de les ponències han estat «obertes», de manera que els alumnes de l’Escola d’Hoteleria Joviat de Manresa han pogut apuntar-se a les que els ha resultat més interessants. 

.

Publicat dins de