2n i 3r lloc al concurs Nacional de Receptes “Mediterraneamos 2017”

El passat 30 de novembre es va celebrar a l’IES Escuela Superior de Hostaleria y Turismo de Madrid, el Segundo Concurso Nacional de Recetas “Mediterraneamos 2017”, organitzat pel Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient de l’Estat Espanyol.

El concurs estava format per a tres categories: tapa, plat principal i postres.

Fins a mitjans d’octubre hi va haver temps per presentar les receptes que s’enviaven d’arreu d’Espanya i dos alumnes de Joviat Hoteleria, la Marta Puig de 2n curs de Pastisseria i el David Jiménez, de 3r curs de Cuina i sala van quedar seleccionats en la modalitat Postres.

La Marta es va presentar amb unes postres de restaurant anomenades “Bocado de Rosa”, elaborades amb uns moderns pans de pessic de remolatxa i pistatxo, una mousse de cava i una galeta cruixent feta amb una varietat de cereals (blat sarraí, amarant, teff i chía). El conjunt era un postre molt aromàtic, amb textures suaus i cruixents, fet amb ingredients que es cultiven i s’elaboren a casa nostra.

En David va fer unes postres de restaurant, “La representación del vino blanco”. El muntatge simulava un gotim de raïm amb la raspa i els grans de raïm, fet amb tècniques divertides que ajudaven a fer aquesta apreciació.

Un cop a l’Escola d’Hoteleria, i després de la visita a les instal·lacions i l’explicació del concurs, tots dos van començar a concursar, juntament amb la 3a finalista, una noia de l’Escola d’Hoteleria de Palma de Mallorca.

Tots van treballar molt bé, ràpids, eficaços i nets.

Durant el concurs, el jurat, format per Laura Berninches (Dietista i nutricionista), Pedro Larumbe (reconegut cuiner Madrileny) i Ismael Yubero (expert en Gastronomia i Alimentació) van anar parlant amb tots els concursants i observant com treballaven.

Finalment, van haver-li les presentacions, i després de moltes preguntes i aclariments, i de unes molt bones presentacions, van deliberar.

Tots tres concursants de la modalitat de postres ho van fer molt bé, qualsevol d’ells podia ser el guanyador, però finalment, en David i la Marta van quedar en 2a i 3a posició, tot i que no se sabrà quina fins que no surti el llibre digital on hi haurà les receptes, ja que només es donava premi al primer classificat de cada categoria.

Felicitats a tots dos!

Publicat dins de