3a Edició del DIA DE LES LLETRES per als alumnes d’ESO

El divendres dia 26 d’abril, va tenir lloc la 3a Edició del DIA DE LES LLETRES pels alumnes d’ESO, que es va celebrar al pavelló de l’Escola.

Un any més i com és tradició, es va celebrar la festa dedicada a la creació literària. Des de fa dos cursos Els Jocs Florals i Certamen Literario que s’han portat a terme des dels inicis de la fundació de l’Escola, i que han tingut una gran importància al llarg de tots aquests anys, ha donat pas al DIA DE LES LLETRES, amb un altre estil i caire més innovador i fresc.

L’acte va ser presentat per Montse Mas, professora d’ESO i presidit per Jordi Vilaseca i Gemma Guerra, director pedagògic i directora d’ensenyaments obligatoris respectivament, a la taula presidencial i com a jurat es trobava una representació d’alumnes i professors.

Marta Heredia, biòloga i professora de l’Escola, i autora dels llibres «Del pastís, la cirereta» i «El somni de Wudang» va fer un parlament especialment creatiu i proper als adolescents, en referència al llibres i relacionat amb l’acte que s’estava vivint.

Pels premis atorgats en llengua catalana s’han presentat poemes i en llengua castellana elaboracions en prosa poètica. En cada llengua i per a cada curs es van atorgar tres premis Aquest any i commemorant el centenari del naixement del poeta Joan Brossa, es van atorgar premi de Poesia Visual a 2n ESO. Va haver-hi també premis pel concurs de cartells, que els alumnes havien elaborat tal d’anunciar aquest acte.

L’expressió de creació musical també va tenir un paper molt important durant l’acte i va quedar molt reflectida amb dues actuacions musicals dels alumnes i amb les del músic Carles Ladrón de Guevara, que van amenitzar amb tres interpretacions la 3a Edició del DIA DE LES LLETRES.

El Carles va estudiar a Joviat, és cantant i guitarrista del grup musical “Bob&elLladre” i del “RubberSoul”, professor de guitarra i director a l’Aula Municipal de Música de Santa Maria d’Oló.

En Jordi Vilaseca, va tancar l’acte, llegint alguns fragments del llibre «Asha o la fuerza de la Esperanza» d’Aina Barca, fundadora d’una escola al Nepal i que aquella tarda presentava a l’escola, aquest llibre carregat de força i vivències vitals.

                        

Publicat dins de