Jovilleure

Són les activitats sense cost, amb la finalitat de satisfer les necessitats de desenvolupament integral dels alumnes i amb l’objectiu de fomentar, desenvolupar i millorar actituds i valors bàsics com l’esforç, el respecte, la cooperació i el treball en equip. I, molt relacionat amb l’esforç, voldríem destacar el valor del COMPROMÍS, per poder desenvolupar així durant tot el curs l’activitat escollida, superant els reptes i les possibles dificultats que puguin anar sorgint pel camí, i no abandonant amb el primer obstacle que ens trobem.

Per al curs 19/20, començarem les activitats el dia 30/setembre/2019 i finalitzaran el 5/juny/2020 per a tots els grups.

El Xavier Sisa (xsisa@joviat.cat) és el coordinador de Jovilleure.

Créixer i aprendre amb el Ioga

A través de diferents activitats de Ioga coneixerem millor el nostre cos, aprendrem a respirar millor, a relaxar-nos…,i així unir millor el nostre cor i el nostre cos.

Escola de: bàsquet, futbol sala, escacs, hoquei patins i bàdminton

En els primers anys projectem les nocions tècniques i tàctiques bàsiques d’aquests esports a partir del joc  i, en etapes successives, amb exercicis més complexes. Amb el futbol sala d’EP1 i EP2, els dimarts i els dijous entrenarem amb tots aquells nens i nenes que vulguin competir a la lliga federada o escolar.

Hip-hop

Amb l’alumnat de Cicle Superior de Primària, coneixem les nocions bàsiques d’aquest tipus de ball tan popular entre els joves d’avui en dia.

Jocs de Merlí

Iniciem l’alumnat als escacs, a partir de jocs, contes i tallers, amb l’objectiu d’adquirir els coneixements bàsics d’una forma creativa.

Jugant amb el so i la imatge

Activitat dirigida a Cicle Superior de Primària. Treballarem tot de mitjans d’enregistrament i difusió d’imatges i de sons (audiovisuals), amb l’objectiu final d’arribar a fer un curtmetratge.

Mecanografia per ordinador

Escrivim a l’ordinador amb els deu dits, treballant la posició i les pulsacions, per aconseguir fluïdesa i una escriptura correcta.

Ofimàtica

Donem a conèixer a l’alumnat les diferents eines d’Ofimàtica (aprenen a treballar amb processadors de textos, fulls de càlcul i programes de presentacions), complementant-ho amb activitats de mecanografia.

Atenció plena (Mindfulness) + Qi Gong+ Activitats conscients (activitat nova)

Una bona manera d’ajudar/d’ensenyar als nens/joves a millorar la seva atenció, a calmar-se, a concentrar-se, a
prendre consciència del seu cos, a través del moviment, de jocs i de breus exercicis de respiració i relaxació amb
una actitud oberta i amable. Màxim 15 places.

Salta, balla i crea

Activitat dirigida a Parvulari i Primària. Coneixerem els balls i danses tradicionals catalanes, tot potenciant les activitats físiques i l’expressió corporal i artística.

Taller de contes

Gaudim escoltant contes i rondalles populars d’arreu del món, treballant l’expressió oral i fent representacions teatrals dels personatges; tot, amb la màgia i fantasia pròpies d’aquest tipus d’històries.

Tallers creatius

Treballem les arts plàstiques en el seu conjunt (manualitats, dibuix…), complementant així el treball artístic que ja realitzem a l’Escola.

Teatre

Aprenem a expressar-nos oralment i corporalment, adquirint fluïdesa i deixant enrere la timidesa, fent representacions d’obres populars.

VEURE ACTIVITATS
Agrupacio-Escolar-Catalana
somfilo
erasmus+