Jovilleure

Són les activitats sense cost, amb la finalitat de satisfer les necessitats de desenvolupament integral dels alumnes i amb l’objectiu de fomentar, desenvolupar i millorar actituds i valors bàsics com l’esforç, el respecte, la cooperació i el treball en equip. I, molt relacionat amb l’esforç, voldríem destacar el valor del COMPROMÍS, per poder desenvolupar així durant tot el curs l’activitat escollida, superant els reptes i les possibles dificultats que puguin anar sorgint pel camí, i no abandonant amb el primer obstacle que ens trobem.

Per al curs 18/19, començarem les activitats el dia 1/octubre/2018 i finalitzaran el 7/juny/2019 per a tots els grups.

El Xavier Sisa (xsisa@joviat.cat) és el coordinador de Jovilleure.

Construïm i juguem

Fem figures i construccions, agafant com a base peces apilables de diferents colors i formes. A través d’un projecte creat i desenvolupat pels mateixos alumnes, s’aconsegueix una estructura que serà l’eix central de l’activitat.

Créixer i aprendre amb el Ioga

A través de diferents activitats de Ioga coneixerem millor el nostre cos, aprendrem a respirar millor, a relaxar-nos…,i així unir millor el nostre cor i el nostre cos.

Escola de: bàsquet, futbol sala, escacs, hoquei patins i bàdminton

En els primers anys projectem les nocions tècniques i tàctiques bàsiques d’aquests esports a partir del joc  i, en etapes successives, amb exercicis més complexes. Amb el futbol sala d’EP1 i EP2, els dimarts i els dijous entrenarem amb tots aquells nens i nenes que vulguin competir a la lliga federada o escolar.

Hip-hop

Amb l’alumnat de Cicle Superior de Primària, coneixem les nocions bàsiques d’aquest tipus de ball tan popular entre els joves d’avui en dia.

Jocs de Merlí

Iniciem l’alumnat als escacs, a partir de jocs, contes i tallers, amb l’objectiu d’adquirir els coneixements bàsics d’una forma creativa.

Jugant amb el so i la imatge

Activitat dirigida a Cicle Superior de Primària. Treballarem tot de mitjans d’enregistrament i difusió d’imatges i de sons (audiovisuals), amb l’objectiu final d’arribar a fer un curtmetratge.

Mecanografia per ordinador

Escrivim a l’ordinador amb els deu dits, treballant la posició i les pulsacions, per aconseguir fluïdesa i una escriptura correcta.

Ofimàtica

Donem a conèixer a l’alumnat les diferents eines d’Ofimàtica (aprenen a treballar amb processadors de textos, fulls de càlcul i programes de presentacions), complementant-ho amb activitats de mecanografia.

Riu i diverteix-te

Un taller del riure ens permet retrobar-nos amb el nostre nen interior, a través del joc, incrementant la nostra creativitat, silenciant les preocupacions, vergonyes o por a fer el ridícul, fent servir el riure com a camí.

Salta, balla i crea

Activitat dirigida a Parvulari i Primària. Coneixerem els balls i danses tradicionals catalanes, tot potenciant les activitats físiques i l’expressió corporal i artística.

Taller de contes

Gaudim escoltant contes i rondalles populars d’arreu del món, treballant l’expressió oral i fent representacions teatrals dels personatges; tot, amb la màgia i fantasia pròpies d’aquest tipus d’històries.

Tallers creatius

Treballem les arts plàstiques en el seu conjunt (manualitats, dibuix…), complementant així el treball artístic que ja realitzem a l’Escola.

Teatre

Aprenem a expressar-nos oralment i corporalment, adquirint fluïdesa i deixant enrere la timidesa, fent representacions d’obres populars.

VEURE ACTIVITATS
Agrupacio-Escolar-Catalana
somfilo
erasmus+