Experiències d'aprenentatge

Toca-toca (0 anys)

Conjunt d’activitats de descoberta adreçades als nens i nenes de la classe dels lactants, pensades per donar-los l’oportunitat de manipular i explorar diferents materials de l’àmbit quotidià als quals normalment no hi tenen accés.

La panera dels tresors (0 anys)

La panera dels tresors és un cistell on hi ha una sèrie d’objectes del món quotidià escollits amb molta cura de manera que els més menuts n’exploren les seves qualitats a través dels sentits. Dins la panera hi trobem materials de fusta, metàl·lics, de la natura, de plàstic, de roba…, materials que anem renovant per mantenir l’interès dels infants en la pròpia activitat.

Joc heurístic (1 any)

Conjunt d’objectes de diferents textures, mides, colors i formes pensades per poder manipular i explorar. I amb aquests materials poder fer les seves primeres classificacions i relacions matemàtiques.

Safates d’experimentació (2 anys)

Safates plenes de material continu (arròs, sal, pedretes, sorra…) per poder manipular, traspassar, omplir i buidar, utilitzant diferents estris i, d’una manera lúdica, treballar les primeres nocions matemàtiques.

El nostre pati

El joc infantil és la millor mostra de l’existència de l’aprenentatge espontani. Sempre que les condicions meteorològiques ens ho permeten sortim al pati una estoneta.

El pas del temps

Celebració de festes tradicionals i locals, Castanyada, cagada del Tió amb les famílies, Nadal, Dijous Gras, Carnestoltes, elaboració de la Mona de Pasqua i Sant Jordi.

Salut integral

Programa que té com a objectiu disminuir
el risc cardiovascular mitjançant l’adquisició d’hàbits saludables. Ho treballem a partir d’esmorzars saludables cada dia al matí i berenars saludables.

El cargol Tonet (1 any)

Es tracta d’un cargol peluix que els nens i nenes s’estimen molt. Cada cap de setmana un nen o una nena té l’honor d’emportar-se’l a casa per poder jugar amb ell, passejar-lo, adormir-lo i cuidar-lo. El dilluns, el cargol Tonet torna a l’Escola, porta una fotografia i un petit comentari de l’experiència viscuda per l’infant en una cartolina, per poder-la explicar i mostrar-la a tots els companys de l’aula.

Un dia amb família (2 anys)

Les famílies que vulguin preparen una activitat en format taller per compartir-la amb tot el grup-classe.

Les Cançons Viatgeres (2 anys)

Els Patufets són els protagonistes, juntament amb els seus pares i mares, d’una activitat que dura tot el curs i que es diu «Les cançons viatgeres». Cada setmana s’emportarà un infant a casa seva la capsa de les cançons i, es tracta que, juntament amb les famílies, juguin amb les cançons que cantem a l’aula.

Experiències d’aula

L’experimentació permet als infants aprendre a partir de l’experiència directa amb els materials. Les sensacions que experimenten a través dels sentits els permeten adquirir aprenentatges significatius utilitzant gran diversitat de llenguatges.

Racons

Els racons s’organitzen dins l’aula en grups reduïts per facilitar les relacions entre els infants i els materials, on poder compartir i fer tasques conjuntament i poder atendre la diversitat.

Afavoreixen l’adquisició d’aprenentatges significatius i funcionals i permeten a l’infant planificar i trobar les seves pròpies estratègies per anar progressant d’una manera responsable i autònoma en petit grup.

Les propostes són diferents en cada un dels cursos i estan orientades en diferents àmbits: art, llenguatge matemàtic, construccions, espai sensorial, joc simbòlic, motriu i zona de relaxació.

Benestar

Treballem l’educació emocional, el yoga, perquè els infants s’iniciïn per entendre, expressar i gestionar les seves emocions i sentiments.

Agrupacio-Escolar-Catalana
somfilo
erasmus+