Projecte El Pis de Baix de Infantil

És on comencem a construir i fer-nos grans.

Des d’aquí, creem un espai d’aprenentatge on podem alçar-nos i créixer a través de la nostra imaginació. Aprenem a ser els petits arquitectes del nostre futur i aquí experimentem, imaginem, sentim, conversem i ens sorprenem aprenent. Un procés que es basa en activitats per poder pensar i actuar, per fer i desfer, per parlar i escoltar…
Per fer-nos grans!

Les aules abracen els processos de vida i d’ensenyament dels nens i nenes amb una mirada amorosa i sistèmica, respectant el seu entorn i donant-los les eines perquè puguin conèixer, entendre, acceptar i començar a gestionar les seves pròpies emocions, una escola de vida.

Com treballem?

Projectes de descoberta

Els projectes permeten als infants viure processos  rics d’aprenentatge i entendre i interpretar allò que passa al món, donant-los temps i continuïtat,  respectant la seva identitat i utilitzant gran diversitat de llenguatges.

En tots els projectes els infants troben  espais de construcció, de creació, i de comunicació amb l’acompanyament, escolta i espera de l’adult.

La relació entre ells els permet fer una construcció conjunta de coneixement, on tothom participa de forma activa i es sent protagonista del seu  propi aprenentatge.

Racons de treball a l’aula

Espais preparats perquè els infants puguin treballar els objectius del currículum d’una manera autònoma i amb material manipulable.

Els racons s’organitzen dins l’aula  en grups reduïts per facilitar les relacions entre els infants i els materials, on poder compartir i fer tasques conjuntament i poder atendre la diversitat.

Afavoreixen l’adquisició d’aprenentatges significatius i funcionals i permeten a l’infant planificar i trobar les seves pròpies estratègies per anar progressant d’una manera responsable i autònoma en petit grup, els racons es treballen diàriament.

Les propostes es canvien cada quinze dies i estan orientades en diferents àmbits: art, percepció, llenguatge matemàtic, lectura i escriptura.

Espais comuns

Per desenvolupar les capacitats de l’infant, tenim diferents espais: construccions grans, mitjanes i petites, joc simbòlic, iniciació al taller de fusteria, “Parlem”…

Són espais rics en oportunitats de creació, construcció i comunicació, on l’infant es converteix en el constructor del seu propi aprenentatge a partir del joc i les relacions amb els companys.

Hi trobem propostes obertes de diferents àmbits que permeten als infants explorar amb llibertat, crear hipòtesis, prendre decisions i cercar estratègies als petits reptes que van sorgint.

Els infants s’organitzen en grups reduïts i se’ls convida a passar per diferents àmbits: Construccions grans i petites, Fusteria i Parlem. En aquest espai interactuen infants amb internivell de 4 i 5 anys.

Tallers d'ambients

Activitats guiades per l’adult, en un espai ambientat i interactuant amb els materials:
· Taller de Psicomotricitat
· Taller Atelier
· English
· Musi-Cos
· Científic: Laboratori dels petits Savis

Descoberta d’un mateix: Benestar

Treballem l’educació emocional perquè els infants s’iniciïn a entendre, expressar i gestionar les seves emocions i sentiments. L’educació emocional i la filosofia ens ajudaran en aquest benestar.

Agrupacio-Escolar-Catalana
somfilo
erasmus+