Acompanyament als adolescents i a les seves famílies

Grups classe reduïts

Amb l’objectiu de millorar els aprenentatges, l’atenció a la diversitat i acompanyar els alumnes i famílies de manera més individualitzada, de les 3 línies oficials, en fem 4 grups heterogenis, reduint el nombre d’alumnes per aula.

Bon dia Joviat

Per cohesionar i establir relacions que sumin entre els nois/es del grup, compartint diferents formes d’expressió d’allò que uneix el grup.

ESO-JOVIAT-Projecte-la-cupula

Acompanyament acadèmic i personal

El tutor/a destina una hora setmanal a acompanyar els joves en la planificació, tècniques d’estudi i gestió emocional pròpia de l’etapa.

Comunicació de l’acompanyament personal i acadèmic a meitat de trimestre a les famílies.

Entrevistes amb les famílies, per fer el seguiment del procés d’aprenentatge dels adolescents i la seva evolució.

Orientació per fer del talent una professió. Reconeixement de les aptituds i habilitats per acompanyar i assessorar en l’obertura a un futur professional que s’inicia a 3r i culmina a 4t.

Educació emocional i conscient

• Atenció conscient a ESO1 i ESO2. Es treballen tècniques de relaxació, atenció plena a la respiració, al cos, a les emocions i pensaments. La finalitat és ajudar els alumnes a tenir més consciència de com estan i com se senten en cada moment i a saber-se concentrar en un moment donat.

• Recursos personals a ESO3. L’objectiu és oferir recursos de gestió emocional. Les eines que es treballen són diverses: Mindfulness, PNL i QiGong.

Aprendre a pensar: filosofia 3/18

ESO-JOVIAT-Jornada-Contra-la-Violencia-de-Genere

Per enfortir les habilitats de pensament i la capacitat reflexiva; per aprendre a pensar i preparar els infants per a la participació en una societat democràtica.

Festa de Pas de Secundària a ESPO: «Un final, un inici»

Ritual de caire festiu, amb l’alumnat, el professorat i les famílies, per acomiadar l’etapa de secundària i obrir les portes a l’inici de l’etapa preadulta amb la presa de decisions personals i acadèmiques.

Agrupacio-Escolar-Catalana
somfilo
erasmus+