Projectes

“Arrels i ales”

Projectes interdisciplinaris per conèixer la història de cadascú i els sistemes socials als quals pertanyem. Es realitza un projecte a cada nivell:
1r: “La meva història”
2n: “T’estimo, escola”
3r: “Manresa, la meva ciutat”
4t: “Catalunya, el meu país”
5è: “Ens obrim al món”
6è: “L’autobiografia: arrels, somnis i ales”

Projecte complet aquí

Amics lectors

Un espai de trobada on la millora de la lectura i la companyonia van de la mà, involucrant l’alumnat de cicle superior i de cicle inicial en la responsabilitat i el compromís. Gaudeixen plegats del plaer de compartir lectures i moments de complicitat.

UBinding a 1r

Amb l’entrenament d’UBinding pretenem reforçar i estimular els infants, per tal de que millorin significativament la seva competència lectora i això repercuteixi en un millor rendiment acadèmic.

UBinding és la metodologia de la Universitat de Barcelona per a potenciar l’aprenentatge lector a les escoles en base a l’evidència científica, perquè:
· Un estudi científic avala la seva eficàcia i compta amb el suport de la Universitat de Barcelona.
· Ens ofereix recursos educatius, que permeten millorar les habilitats lectores dels nostres infants, aspecte essencial pel bon desenvolupament acadèmic d’aquests.
· Obtenim eines per conèixer el nivell lector de cada alumne i proposar activitats individualitzades a cada cas.
UBinding

Cultura emprenedora a 5è

Creació d’una cooperativa: constitució, disseny de la imatge corporativa, difusió, comunicació, sol·licitud de crèdit a una banca, producció, venda final en un mercat municipal i aportació dels beneficis a un projecte d’interès social.

Escacs

Introducció i aprofundiment als escacs com a disciplina per potenciar els seus valors i beneficis: silenci, concentració i presa de decisions.

Esports

Iniciació a diferents modalitats esportives, al llarg de l’Educació Primària:

· Activitats, jocs d’iniciació esportiva i natació, a 1r i 2n· Esports de raqueta, a 3r
· Futbol sala, a 3r
· Gimnàstica artística, a 3r i 4t
· Iniciació al beisbol, de 3r a 6è
· Minibàsquet, a 4t
· Shootball, a 4t i 5è
· Voleibol, a 4t i 6è
· Minihandbol, a 5è
· Atletisme, a 5è i 6è
· Ping-pong, a 5è i 6è
· Korfball, a 6è
· Esgrima, a 2n i 6è

Hort ecològic a l’escola a 1r, 3r i 6è

Com a eina interdisciplinària, estimulant l’experimentació i la manipulació, tot adquirint el coneixement de les plantes, eines, calendari de sembra i recollida, i diverses tècniques necessàries.

INNOVAMAT

Projecte d’innovació educativa en l’àmbit de les matemàtiques. INNOVAMAT és una manera diferent de treballar les matemàtiques on es creen dinàmiques actives i participatives, es potencia la reflexió, s’afavoreixen les connexions i els aprenentatges són molt més vivencials i adaptats al ritme d’aprenentatge de cadascú.

logo-innovamat

Racons a 1r, 2n i 3r

Espais preparats per poder treballar les capacitats de l’infant d’una manera autònoma i amb material manipulable.

Setmana de la Salut

Dins del projecte de Salut Integral “SI!”, que té com a objectiu disminuir el risc cardiovascular mitjançant l’adquisició d’hàbits saludables, celebrem la Setmana de la Salut incidint en els quatre àmbits del projecte:
· Coneixement del cos i del cor
· Adquisició d’hàbits d’alimentació saludable
· Gestió emocional com a prevenció de les
addiccions
· Pràctica d’activitats físiques saludables

Tallers «Sent x 100 Talents» a 4t i a 6è

Per identificar i potenciar els seus talents i habilitats, se’ls proposen tres blocs de tallers: «Comunica’t», «Mou-te» i «Inspira’t», i ells escullen el seu propi itinerari triant un taller trimestral de cada bloc, d’una oferta prèvia proposada: ràdio, cinema, còmic, creació de webs, teatre, geocaching, cuina, experiments, viatgem, màgia, let’s show, robòtica…

I al final de cada taller arriba el dia de la cloenda amb la il·lusió que acompanya el fet que es comparteix amb les famílies el resultat del treball realitzat durant el trimestre. Aquí teniu una mostra d’algunes experiències viscudes i dels aprenentatges apresos.

Agrupacio-Escolar-Catalana
somfilo
erasmus+