Projectes

Amics lectors

Un espai de trobada on la millora de la lectura i la companyonia van de la mà, involucrant l’alumnat de cicle superior i de cicle inicial en la responsabilitat i el compromís. Gaudeixen plegats del plaer de compartir lectures i moments de complicitat.

“Arrels i ales”

Projectes interdisciplinaris per conèixer la història de cadascú i els sistemes socials als quals pertanyem. Es realitza un projecte a cada nivell:
1r: “La meva història”
2n: “T’estimo, escola”
3r: “Manresa, la meva ciutat”
4t: “Catalunya, el meu país”
5è: “Ens obrim al món”
6è: “L’autobiografia: arrels, somnis i ales”

Projecte complet aquí

Binding, a 1r

Amb l’entrenament Binding pretenem reforçar i estimular els infants, per tal de que millorin significativament la seva competència lectora i això repercuteixi en un millor rendiment acadèmic.

Cultura emprenedora, a 5è

Creació d’una cooperativa: constitució, disseny de la imatge corporativa, difusió, comunicació, sol·licitud de crèdit a una banca, producció, venda final en un mercat municipal i aportació dels beneficis a un projecte d’interès social.

Escacs, a 3r i 4t

Introducció i aprofundiment als escacs com a disciplina per potenciar els seus valors i beneficis: silenci, concentració i presa de decisions.

Esports

Iniciació a diferents modalitats esportives, al llarg de l’Educació Primària:
. Activitats, jocs d’iniciació esportiva i natació,
a 1r i 2n
. Esports de raqueta, a 3r
. Futbol sala, a 3r
. Gimnàstica artística, a 3r i 4t
. Iniciació al beisbol, de 3r a 6è
. Minibàsquet, a 4t
. Shootball, a 4t i 5è
. Voleibol, a 4t i 6è
. Minihandbol, a 5è
. Atletisme, a 5è i 6è
. Ping-pong, a 5è i 6è
. Korfball, a 6è

Hort ecològic a l’escola a 1r, 3r i 6è

Com a eina interdisciplinària, estimulant l’experimentació i la manipulació, tot adquirint el coneixement de les plantes, eines, calendari de sembra i recollida, i diverses tècniques necessàries.

INNOVAMAT

Projecte d’innovació educativa en l’àmbit de les matemàtiques. Una manera diferent de treballar les matemàtiques on es creen dinàmiques actives i participatives, es potencia la reflexió, s’afavoreixen les connexions i els aprenentatges són molt més vivencials i adaptats al ritme d’aprenentatge de cadascú.

Racons, a 1r, 2n i 3r

Espais preparats per poder treballar les capacitats de l’infant d’una manera autònoma i amb material manipulable.

Setmana de la Salut

Dins del projecte de Salut Integral “SI!”, que té com a objectiu disminuir el risc cardiovascular mitjançant l’adquisició d’hàbits saludables, celebrem la Setmana de la Salut incidint en els quatre àmbits del projecte:
· Coneixement del cos i del cor
· Adquisició d’hàbits d’alimentació saludable
· Gestió emocional com a prevenció de les
addiccions
· Pràctica d’activitats físiques saludables

Tallers «Sent x 100 Talents», a 4t i a 6è

Per identificar i potenciar els seus talents i habilitats, se’ls proposen tres blocs de tallers: «Comunica’t», «Mou-te» i «Inspira’t», i ells escullen el seu propi itinerari triant un taller trimestral de cada bloc, d’una oferta prèvia proposada: ràdio, cinema, còmic, creació de webs, teatre, geocaching, cuina, experiments, viatgem, màgia, let’s show, robòtica…

DESCARREGA'T FITXA
CONTACTE FAMÍLIA
Agrupacio-Escolar-Catalana
somfilo
erasmus+