La professora Aurora Pavia de l’escola Joviat, a Bologna

Aurora Pavia, professora de grau superior de la família sanitària de l’escola Joviat, ha participat a un dels projectes impartit en  l’institut italià IFOM (Istituto per la Formazione, l’Occupazione e la mMobilità) a través d’una beca KA 103.

Aquest curs, amb seu a Bologne i organitzat per l’IFOM, va tenir lloc a l’octubre i una durada d’una setmana. En aquest projecte es va impartir una formació en la metodologia pedagògica: “aprenantatge basat en projectes”.  Aquest, té com a principal objectiu fomentar l’aprenentatge actiu per part dels alumnes de continguts curriculars i competències transversals: TIC, comunicació, creativitat, etc.

L’Aurora en explica que en aquesta formació van passar per un marc teòric amb la descripció de les fases per desenvolupar un ABP i els va proporcionar també diversos recursos TIC tant per fomentar la cooperativitat, com per millorar l’eficiència del treball en equip. Per tancar el seu aprenatatge, vàren aplicar tots aquests coneixaments teòrics adquirits en un cas pràctic entre els membres de la formació.

Per ella i per la resta de professorat d’altres escoles que va poder participar en el projecte, va ser una experiència enriquidora i excepcional!

Us recomenem aquest vídeo en el que podeu veure un recull de les activitats que van fer en la formació.