Speed Job Dating a la JOVIAT

El passat dia 13 de febrer va tenir lloc una Mater Class d’entrevistes de feina on van participar diferents grups de l’escola tant de Cicles Formatius com Batxillerat. Aquest any però ha estat una experiència nova, ja que s’ha fet a través de la tècnica Speed Job Dating.

Els alumnes en van gaudir moltíssim ja que van poder experimentar què se sent com a candidat i com a entrevistador, van haver de  preparar la seva candidatura en funció d’una oferta real i més tard van invertir els papers posant-se en la pell de l’entrevistador, preparant preguntes i reunint-se per deliberar i arribar a un concens comú per triar a un dels candidats en funció de les tècniques que s’havien estudiat a classe.

De què es tracta aquesta nova tècnica?

El speed job dating, conegut també com speed interview, speed dating laboral o speed recruiting, és una forma d’entrevista personal “ràpida” caracteritzada pel temps limitat que utilitza una persona per a donar a conèixer la seva candidatura.

Aquest temps l’estableix l’organitzador de l’esdeveniment i oscil·la entre els 5 i 10 minuts, on no només es presenta el seleccionador i empresa, sinó també és el moment on el professional ha de demostrar perquè és la millor opció i, com no, decidir si el candidat s’adequa a les seves necessitats i expectatives professionals.

Dit això, aquest no només és un treball que en exclusivitat hagi de fer el candidat, és un esforç de doble via on cadascuna de les parts ha de garantir els “perquès” i “per a qués” del fitxatge.

Un speed job dating, en la majoria dels casos, es realitza com un gran esdeveniment de networking on es convoca a tots els candidats, ja siguin per a un mateix lloc o per a varis, segons la necessitat de l’empresa.  És a dir, en un mateix camp d’actuació o sala, es troba en una taula un reclutador disposat al fet que en els minuts establerts el candidat li expliqui el per què de la seva possible contractació. Quan transcorre el temps estipulat, ha de canviar a la següent taula o empresa i així successivament.

El bàsic en aquest tipus d’entrevistes és que el candidat sigui capaç de gestionar bé el temps donant a conèixer el seu interès, proposta de valor i objectiu a través del seu elevator pitch.

Finalment, tota la informació que faciliti com a candidat s’avaluarà amb la finalitat de determinar si passa a una altra etapa del procés de selecció que, en aquest cas, potser és una entrevista personal més profunda.

Publicat dins de