II Jornada pedagògica amb la participació del nostre director pedagògic · DJ 22/03 de 9.30 a 13.30 h

INVULNERABLES ens convida a la II Jornada pedagògica “Descobridors de talents, sembradors d’oportunitats” que tindrà lloc el dijous 22 de març, de 9.30 a 13.30 h.

El nostre director pedagògic, Jordi Vilaseca, participarà amb una ponència i col·labora amb la preparació dels nens perquè puguin aportar la seva visió del món dels adults i ens expliquin quines persones els han ajudat a ser invulnerables i com ho han aconseguit.

Ponències de la II Jornada:

1-El poder d’actuar com si tot fos possible: Amb cada criatura neix una llavor d’esperança. Com convertir-nos en descobridors i generadors de possibilitats. Ensenyar a somiar en gran i amb realisme optimista. Posar cor a la mirada i a les paraules per revestir les vides de cada infant i de cada família de dignitat, d’esperança, de bellesa. EVA BACH COBACHO, mestra, escriptora i pedagoga.

2-Què ens impedeix canviar el que no ens agrada? Les queixes, la impaciència o fer la pitjor interpretació possible són algunes de les raons que sovint ens impedeixen canviar allò que no ens agrada, motiu pel qual entendre-les i prendre consciencia és el primer pas per aconseguir la valentia necessària per canviar-ho i convertir-se en un sembrador d’oportunitats. CRISTINA GUTIÉRREZ LESTÓN, educadora emocional i directora de “La Granja”, granja escola de Sta.M.Palautordera.

3-La Mirada dels nens: un cop de realitat. Un grup d’infants i joves explicaran la seva visió del món dels adults, com perceben la realitat i què ens sobre i ens falta als educadors. Condueix Pep Callau

4- El Valor dels Valors.  Els valors que ens guien, ens donen la força i la seguretat necessària per apropar-nos a la nostra autenticitat, a allò que ens dóna sentit.  CARLES FOLGUERA I FELIP, pedagog i Director de la Masia FCBarcelona.

5- Sembrant oportunitats, descobrim talents.: Quan la mirada del que acompanya s’enfoca de manera sensible i confiada en tots els recursos que  estan  disponibles en l’infant,  adolescent i jove , aquest pot empoderar-se per prendre les millors decisions, emprendre el seu camí, i gaudir de noves  oportunitats per seguir aprenent, creixent i trobant el seu lloc en el món . Un lloc digne i ple de possibilitats. JORDI VILASECA, mestre, pedagog i director pedagògic de l’escola Joviat.

6- Un final ple d’històries: Amb el poder dels contes i les reflexions tancarem l’acte deixant a l’aire el perfum de la inspiració, i que la màgia de les narracions serveixi de palanca de canvi per atrevir-se a fer alguna cosa que ningú hagi fet abans. JORDI AMENÓS, formador en narrativa terapèutica i director de l’escola de narrativa terapèutica.

Veure cartell de la Jornada [aquí]

Inscripció  [aquí]