Escola Joviat, escola de vida
Escola Joviat de Manresa
Formació Professional Escola hoteleria Manresa Batxillerat i cicles formatius de Grau Superior i Grau Mitjà Cetre de Formació de Tècnics Esportius residencia_estudiants Assessoria i Formació Continuada/OcupacionalTES: Tècnic/a Emergències Sanitàries a DISTÀNCIA.
Per al personal
del transport sanitari


TES: Técnico/a Emergencias Sanitarias a DISTANCIA.
Para el personal
del transporte sanitario

Segueix-nos:
 .      

Ampa Joviat Ampa Joviat

Estem associats a:

Notícies del curs 2008/2009

Curs anterior
2007/2008
Mostrar grup:
Curs següent
2009/2010

 

01/01/70

 

Maria Àngels Padró i Eva Servat guanyen un premi literari
17/06/09
Les dues estudiants de 3r d'ESO de l'Escola Joviat, es van proclamar guanyadores del concurs literari per a joves de La Millor Història de Manresa. Aquest relat, a més, va ser escollit finalista a nivell català.

 

El preinfantil femení del Joviat La Salle es proclama campió català
16/06/09
L'equip femení de Joviat La Salle es va proclamar campió de Catalunya en categoria preinfantil en la final que s'ha disputat aquest cap de setmana a Artés, després de superar per un clar 63 a 32 al UE Mataró.

 

Es poden cursar els Cicles Formatius de Grau Superior en esports d'hivern
09/06/09
A partir d'avui el Centre de Formació de Tècnics Esportius Joviat de La Seu d'Urgell a més dels cicles formatius de grau mitjà d'esports d'hivern a partir del curs 2009/2010 es podran cursar els cicles de grau superior en: esquí alpí, esquí de fons i surf de neu.

 

Jordi, la teva pèrdua ens ha commocionat!!!
08/06/09
Jordi Francesc Deutú, el nostre Jordi Francolí, el nostre professor de guitarra i folk. Et trobarem molt a faltar, no t'oblidarem mai !!! (morí d'accident de cotxe el diumenge 7 de juny'09). "Amic, company... és difícil dir quelcom que no soni a soroll prop la teva veu, prop la teva melodia, prop la teva sensibilitat, prop els teus acords que mai deixaran de sonar, alt, ben alt per arreu. Mira avall i veuràs el plor de l’enyor i el somriure d’haver-te conegut. Vola alt, ben alt, com sempre has fet, sense pressa i coronant el cim de l’amor, la dolçor i la tendresa. Per sempre i fins sempre! Bon viatge!"

 

Acord de col·laboració entre Joviat i ITM ETT
08/06/09
S'ha signat un acord de col•laboració amb ITM ETT, empresa autoritzada de treball temporal. L'acord preveu la realització de cursos bàsics de qualificació professional per a treballadors en actiu i designats per ITM, i per altra banda, la possibilitat d'accedir a llocs de treball proposats per ITM per totes aquelles persones formades per l'Escola Joviat.

 

Acte de Graduació de Batxillerats i Cicles Formatius Grau Superior Promoció 2007/2009
26/05/09
El passat divendres 22 de maig es va celebrar l’acte de Graduació dels alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior de l'Escola Joviat. Al llarg de la vetllada es varen repartir els diplomes als alumnes graduats i els reconeixements als millors Treballs de Recerca i Crèdits de Síntesi dels alumnes de l’Escola. Enguany el conferenciant de la Graduació va ser Manel Estiarte Duocastella, nou Cap de Relacions Externes del Futbol Club Barcelona, que va fer una reflexió als alumnes sobre valors com el sacrifici i esforç en el camí cap a l'excel•lència. L'experiència esportiva de Manel Estiarte va servir d'exemple en molts moments de la seva ponència que va ser seguida amb molta atenció per les 300 persones entre familiars i amics presents al pavelló de l’Escola. La festa es va acabar amb un sopar entre alumnes i professors a l'Hostal de l'Escola Joviat. Moltes felicitats a tots !!!

 

Acte de Graduació de l’Escola d’Hoteleria
26/05/09
El dilluns dia 25 de maig ha tingut lloc la 21a Festa Graduació d’Hoteleria: 18a promoció de Cuina i Serveis de Restaurant i Bar, la 13a promoció de Pastisseria i Forneria i la 5a promoció de Cuina de La Seu d’Urgell. L’acte es va iniciar a les 20 h amb la desfilada dels alumnes a la sala i seguidament l’entrada dels alumnes que es graduaven. Seguidament: • Entrega dels botons vermells als alumnes del Cicle Formatiu Grau Mitjà que el curs vinent faran 2n de Cuina i Serveis. • Entrega dels botons negres als alumnes del Cicle Formatiu Grau Mitjà que el curs vinent faran 3r de Cuina i Serveis. • Lliurament de diplomes als alumnes del Programa de Qualificació Professional Inicial • Lliurament de diplomes als alumnes del Cicle Formatiu Grau Mitjà de Pastisseria i Forneria • Lliurament de Mencions Honorífiques als alumnes de Programa de Qualificació Professional Inicial, Cicle Formatiu Grau Mitjà i Cicle Formatiu de Grau Superior • Lliurament dels premis als guanyadors del 11è Concurs Gastrofòrum • PREMI MILLOR PLAT • PREMI MILLOR CÒCTEL • PREMI MILLOR POSTRES • PREMI MILLOR SERVEI/MARIDATGE • PREMI MILLOR GRUP • Menció especial als alumnes que han aconseguit premis fora de l’Escola durant aquest curs • Imposició de la medalla record als alumnes de la 18a Promoció de Manresa • Parlament dels alumnes de tercer de cuina i serveis: Núria Vilalta i Albert Guerrero • Parlament de l’alumne de Pastisseria i Forneria: Cristian Nova • Parlament del Sr. Màrius Ferrer, director de l’Escola d’Hoteleria • 4a Edició PREMIS ESCOLA D’HOTELERIA JOVIAT A: • MILLOR EMPRESA: Cafès Novell • MILLOR PROJECTE DE RESTAURACIÓ: Xavier Vallecillos, Restaurant Tesi Santpedor. Exalumne de l’Escola • MILLOR TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL: Carles Tejedor, cap cuina Restaurant Via Veneto. Exalumne de l’Escola • Parlament del Sr. Jordi Vilaseca, director general de l’Escola Joviat • Cloenda a càrrec del Sr. Josep Vilaseca, fundador de l’Escola Joviat • Sopar de Germanor: pa amb tomàquet per a tothom • Els alumnes i professors van celebrar el sopar de graduació al restaurant de l’Escola d’Hoteleria Moltes felicitats a tots !!!

 

Curs intensiu de Bloc Comú de 1r nivell juny-juliol 2009
22/05/09
S'han iniciat les matriculacions al bloc comú de 1r nivell dels cursos de tècnics esportius. Aquest bloc començarà el proper 20 de juny i acabarà 19 de juliol. Per més informació i horaris podeu trucar al 973 35 11 77

 

Visita de Ricardo Alcantara
22/05/09
Ricardo Alcantara presenta el seu llibre que diu No a les drogues als alumnes de 6è.

 

Final Campionat de Catalunya de l'Equip Infantil Federat
21/05/09
" L’equip infantil femení "A" de Joviat- la Salle disputarà aquest cap de setmana l’eliminatòria prèvia per anar a la Final a quatre del Campionat de Catalunya contra la U.E. Mataró. El dissabte dia 23 es jugarà el partit d’anada al Pavelló de la Salle Manresa a les 17:30h i el diumenge dia 24 la tornada a Mataró a les 19:00h. Esperem que tothom pugui venir dissabte a animar-les i rubricar així l’excel·lent temporada que estan portant a terme aquestes jugadores entrenades per en Jordi Romeu."

 

Oriol Castro, cap de cuina del Bulli i exalumne de l’Escola, fa una xerrada als alumnes de l’Escola d’Hoteleria
16/05/09
Oriol Castro, exalumne de l'Escola i cap de cuina del Bulli, va fer una ponència als alumnes de l’escola d’hoteleria el passat dia 14 de maig. Va passar un DVD amb les tècniques del Bulli, de la temporada 08, mentrestant, les anava comentant i anava fent incidència als procediments més nous i complicats. Els alumnes van poder veure les últimes tendències amb nitrogen líquid, textures amb xantana i productes liofilitzats i crionaitzats. També, recordant la seva etapa d’alumne, va fer esment a la importància que tenen al món professional els hàbits i la exigència que ensenyem aquí a l’escola. Va aconsellar als alumnes esforç i dedicació, que lluitin per un objectiu al món de la hoteleria i sobretot que no s’amoïnin pels fracassos doncs és on més s’aprèn. Va acabar la seva ponència contestant preguntes als alumnes i explicant algunes anècdotes de quan era alumne i també de la seva relació amb el Ferran Adrià.

 

1r Premi Concurs de Joves Cuiners/res i Cambrers/res de Catalunya
05/05/09
El grup d'alumnes de l'Escola d'Hoteleria Joviat de Manresa, format per Gerard Font, Laura Fabra, Marc Mañosa i Nil Dolcet, han guanyat el 1r premi del Concurs de Cuiners/res i Cambrers/res de Catalunya, organitzat per la revista Descobrir Cuina i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Per segon any consecutiu el premi recau al grup d'alumnes de l'Escola d'Hoteleria Joviat de Manresa. Moltes felicitats !!!

 

Torneig pre-infantil femení a Amposta
27/04/09
Les alumnes de l'Escola Mònica Sensat, Carla Romeu i Laura Viñas jugadores de l'equip pre-infantil femení de Joviat -la Salle"A", han estat convocades per la Federació Catalana de Bàsquet per disputar un torneig amb un combinat de la Comunitat Valenciana i un altre de català a Amposta el proper dia 1 de maig. Els desitgem molta sort!!!

 

Visita de Mercè Aranega a 1r de Primària
27/04/09
Avui el alumnes de 1r hem rebut la visita de la Mercè Aranega. És una gran il·lustradora de contes i ens ha explicat com fa els dibuixos, l'acompanyava el seu amic Mosquit, ens ha picat, i ara, tenim unes ganes de llegir!!!!

 

Cicle de Xerrades Joviat de la Seu d'Urgell
21/04/09
L'Escola d'hoteleria i el Centre de Tecnics Esportius Joviat de La Seu d'Urgell ha iniciat, aquest mes d'abril, un cicle de xerrades sobre els cicles de grau mitjà que s'imparteixen en el centre. Aquestes xerrades es fan a diferents instituts, escoles i municipis de les comarques pirinenques. Aquestes activitats serveixen per donar a conèixer la titulació de tècnics de grau mitjà en cuina en alternança així com les de tècnics esportius de muntanya i esports d'hivern. El sistema en alternança de cuina permet a l'alumne combinar els estudis a l'escola d'hoteleria amb el treball remunerat a una empresa del sector de les comarques pirinenques. Pel que fa als estudis de tècnics esportius, l'escola ofereix la possibilitat d'estudiar les diferents titulacions per separat o bé juntes de manera que els alumnes estiguin formats en fins a cinc disciplines d'esports. Això permet als alumnes treballar en els diferents àmbits esportius de muntanya.

 

Curs de segon nivell d'Esquí de fons
21/04/09
Aquest passat cap de setmana s'inicià, a Sant Joan de l'Erm, el curs de segon nivell de tècnic esportiu en esquí de fons. Un total de 12 alumnes, el nombre màxim que permetia el curs, continuen la seva formació esportiva d'aquesta modalitat amb la intenció d'obtenir el títol de grau mitjà de tècnics esportius. Les magnífiques condicions de la neu que ha donat l'actual temporada d'hivern han permès que el curs es pogués iniciar un cop s'ha acabat el període de treball dels alumnes, tots ells vinculats actualment a l'esquí de fons. D'altra banda, el Centre de Formació de tècnics esportius Joviat està planificant per a les properes setmanes un bloc comú de primer nivell per a tots aquells alumnes que hagin superat les proves d'accés dels estudis aquest any.

 

Sortida a Madrid 4t ESO
21/04/09
Els alumnes de 4t d'ESO fan una sortida a Madrid amb l'ave, per anar a visitar la Fira de Cicles de Grau Mitjà i Grau Superior a nivell estatal amb la representació de totes les famílies professionals i la presència de totes les comunitats autònomes.

 

MyriamJuste al concurs Maestro del Espresso
17/04/09
L'alumna de tercer B de serveis Myriam Juste s'ha classificat per a la final del Concurs Maestro del Espresso Júnior que organitza cafès Illy i La Spaziale. El passat mes de febrer va participar a la fase classificatòria i ha quedat entre les 30 millors participants d'entre les prop de 90 escoles que s'hi han presentat en tot el territori peninsular (Espanya i Portugal). La final se celebra el proper divendres dia 8 de maig de 2009 a la FAD de Barcelona. Esperem poder fer un bon paper.

 

Clàudia Simón guanya el concurs de dibuix de la Festa de l'Esquadra
16/04/09
Els alumnes de 6è B de primària assisteixen a la festa dels Mossos d'esquadra al Teatre Conservatori de Manresa per haver guanyat el concurs de dibuix organitzat en motiu de la Festa de l'Esquadra. En el transcurs de l'acte es lliurarà el premi a la guanyadora Clàudia Simón alumna de l'Escola.

 

Presentació del llibre de Virgínia Palomo, professora d'ESO de l'Escola
06/04/09
La nostra companya Virgínia Palomo, professora d'ESO de l'Escola, presentarà la seva novel·la "Joies i dagues", ed. Barcanova, el dimecres dia 22 d'abril'09 a les 20 h al saló Montserrat de l'Escola d'Hoteleria Joviat de Manresa, C. Rubió i Ors, 5.

 

Campionat de Catalunya d'escacs
04/04/09
L'alumne de 4t de primària de l'Escola, Marc Escolà Alonso, va tenir un paper destacat en el campionat de Catalunya d'escacs en la categoria Sots-10, celebrat a l'Hotel Palas Pineda de Vila-Seca,del dia 4 al 8 d'abril.

 

Bloc específic esquí alpí
03/04/09
Aquests cap de setmana s'inicia, a l'estació d'esquí de Masella, el bloc específic de primer nivell d'esquí alpí amb 20 alumnes. El Centre de formació de tècnics esportius de la Seu d'Urgell, juntament amb l'empresa col·laboradora FESNEU, inicien aquest bloc en format intensiu aprofitant la magnífica temporada de neu. Els 20 alumnes inscrits culminaran així la seva formació de primer nivell dels estudis per a poder treballar la propera temporada com a professors d'aquesta modalitat alpina.

 

Aleix Jorba, alumne de l’Escola d’Hoteleria Joviat de Manresa guanya un premi del concurs de cuina jove de Catalunya
02/04/09
L'Aleix Jorba i Roselló, alumne de 2n curs de l’Escola d’Hoteleria Joviat de Manresa, va guanyar el premi a la "Destresa i millor tècnica d'elaboració" en la XXIII edició del "Concurs de cuina jove de Catalunya", celebrat el dia 16 de març a l'EUHT (Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme) de Sant Pol de Mar . La temàtica del concurs d'enguany era "La cuina de l'oli", i nosaltres vam participar amb uns "Calamars en conserva d'oli", on vam tocar varies tècniques on l'oli és l'ingredient indispensable per a la seva elaboració. El concurs va durar unes 2'30 hores, i els alumnes havies d'elaborar el seu plat partint des zero. Van participar-hi nou alumnes d'escoles d'hoteleria d'arreu de Catalunya. Entre el jurat, cal destacar a en Xavier Pellicer (propietari del restaurant Àbac) i el Pau Arenós (escriptor gastronòmic) entre d'altres. Moltes felicitats !!!

 

Andreu Picanyol, alumne de l’Escola Joviat guanya el premi Rotary Protagonistes del Demà
31/03/09
Enguany s’ha entregat el XVIII Reconeixement Rotary Protagonistes del Demà, reconeixement que amb els anys s’ha anat consolidant com un dels guardons amb més prestigi de la nostra comarca. L’objectiu d’aquest premi és donar a conèixer públicament l’esperit emprenedor i els valors humans de la joventut i premiar la seva capacitat d’iniciativa. Els candidats van estar seleccionats i presentats per diferents entitats acadèmiques, culturals, religioses, empresarials o de lleure de la comarca. El guanyador d’aquesta divuitena edició d’entre tots els candidats ha estat l’Andreu Picanyol, alumne de primer curs d’Administració i Finances de l’Escola Joviat. L’Andreu va rebre doncs, de la mà del president del Rotary i davant del jurat i dels responsables del premi, de personalitats polítiques de Manresa i Comarca i de la família, amics i companys, el premi al “Protagonista del demà” del curs 2008-2009. L’Andreu amb el seu esperit emprenedor, d’amor al teatre i a les tradicions catalanes, amb el seu afany per fer i treballar pel seu poble “Cabrianes” i amb una presentació excel•lent va captivar al jurat. D’entre tots els premis que li van ser entregats des de les diferents empreses i entitats que col•laboren amb aquest guardó, hi destaquem un fantàstic Campus Internacional, de moment amb destí desconegut, que compartirà amb diferents joves de tot Europa. Andreu, Felicitats!!!

 

4t Premi per Laia Peñarroya de 4t de Primària
31/03/09
L'alumna de 4t de Primària Laia Peñarroya, ha guanyat el 4t premi del concurs de redacció "ES BUSCA EL FANTASMA DEL CASINO",que organitza la Biblioteca del Casino de Manresa i en el qual han participat onze escoles de la ciutat. EL FANTASMA DEL CASINO va ser presentat el dia 25 de març a les 6 de la tarda a la biblioteca, en el marc de la setmana del llibre Infantil i Juvenil.En el mateix acte van ser entregats els premis als guanyadors.

 

Un premi Blanquerna per a dos alumnes de Batxillerat de l’Escola Joviat
31/03/09
La Facultat de Comunicació Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull, anualment organitza una mostra de comunicació de Batxillerat que inclou informatius, espots, vídeos de ficció, blogs, reportatges i documentals. La mostra recull i dóna a conèixer els projectes o treballs produïts per estudiants de batxillerat de 30 centres d'ensenyament de Catalunya i Balears. L'Escola Joviat participa en aquesta mostra des de la seva segona edició. Enguany, el vídeo de ficció L'escala de Kolhberg, produït per la Francina Careta i el Marco Bertolio (alumnes de 2n batx C), ha estat seleccionat com el millor. Aquest reconeixement implica l'edició professional d'aquest curtmetratge i la possibilitat d'emetre'l pel K3 i les televisions locals". Moltes felicitats !!!

 

Premi Sambori Òmnium de la Catalunya Central
26/03/09
L'alumna Laura Valls de 2n d'ESO A ha guanyat el Premi Sambori Òmnium de la Catalunya Central de narrativa en català, en la categoria de nois/es de 1r i 2n d'ESO. L'acte i entrega de premis va tenir lloc el dia 25 de Març a la Sala Petita del Teatre Kursaal, de Manresa. El text guanyador titulat "Els meus desitjos" passa a la Fase Final que tindrà lloc durant el mes de Maig. Moltes felicitats!

 

Campionat d'escacs a Calella
26/03/09
Final Territorial d’Escacs Nombrosa participació d’alumnes de la nostra escola a la Final Territorial d’Escacs per Equips que es va celebrar a l’Hotel Olímpic de Calella de Mar els dies 21 i 22 de març. En aquesta Final, cada comarca de Barcelona va presentar 1 o 2 equips formats per 4 jugadors/es que es van classificar en els campionats comarcals organitzats el desembre i el gener per cada Consell Esportiu. Dels 16 representants del Bages en les categories benjamí i aleví: 10 participants eren alumnes de l’Escola Joviat (Marc Escolà, Gerard Orriols, Daniel Méndez, Enric García, Marc Felip, Guillem Orriols, Jordi Torrado, Xavier Mañosa, Adrià Molino i Oriol Montoya). Cada un d’ells va jugar 6 partides entre els 2 dies.

 

Bloc específic d'esquí alpí - OFERTA SETMANA SANTA!
25/03/09
Seguint amb la línia d'oferir un servei adaptat als treballadors i als estudiants, el Centre de Formació de Tècnics Esportius de l'Escola Joviat dels Pirineus ofereix, per aquesta Setmana Santa, un bloc específic d'esquí alpí de primer nivell. El curs, que s'inicia aquest proper 4 de abril, té un preu molt especial: 950 € i s'impartirà fins al juny aprofitant els festiu i els caps de setmana juntament amb l'empresa col·laboradora FESNEU. Les inscripcions ja estan obertes.

 

entrega de certificats d'esquí de fons
25/03/09
Aquest dimecres 25 de març s'han donat els certificats de 1r nivell d'esquí de fons als alumnes que han cursat els blocs que conformen aquesta titulació durant els cursos 2008-2009.

 

Matricula oberta BLOC COMÚ 2N NIVELL
25/03/09
Ja estan obertes les inscripcions pel bloc comú de 2n nivell dels tècnics esportius. El curs s'iniciarà el proper 2 d'abril i durarà fins a final de curs.

 

L'Escola present al Saló de l'Ensenyament'09
19/03/09
Del 18 al 22 de març es celebra el Saló de l'Ensenyament a Fira Barcelona, des de l'Escola hi som presents amb un estand molt dinàmic, atractiu i amb un equip de persones que us atendrem amb molt de gust.

 

L'Eugènia Pagan rep un premi en el concurs de relats curts.
13/03/09
La nostra companya Eugènia Pagan (professora d’ESO), ha guanyat l’accèssit en la 9ena edició del Premi de Relats Curts, convocat pel Centre Cívic Sagrada Família de Barcelona, amb el relat “Alba”.

 

“Espartac Peran, farà un BOCAMOLL amb alumnes de l’Escola Joviat”
12/03/09
Aquest dijous dia 12 de març a les 16 h al Saló Montserrat de l’Escola d’Hoteleria Joviat de Manresa els alumnes de 3r i 4t curs d’Educació Primària rebran la visita del presentador del programa de TV3 BOCAMOLL, Espartac Peran, on faran un Bocamoll amb la participació dels alumnes. Us convidem a assistir-hi.

 

“Albert Adrià ha presentat el llibre NATURA als alumnes de l’Escola Joviat”
19/02/09
Número 1 en l’alta pastisseria i amb un nom propi que el defineix en si mateix, l’Albert Adrià va presentar ahir per la tarda, al Saló Montserrat de l’Escola d’Hoteleria Joviat, el seu nou llibre “Natura”. Davant la mirada dels alumnes d’Hoteleria, dels professors i d’alguns amics restauradors de la comarca, Albert Adrià va començar la ponència regalant-nos una introducció al millor restaurant del Món; el Bulli. Amb el suport d’un vídeo documental i d’un petit fragment de la pel•lícula en va anar narrant els seus inicis i la seva història fins arribar a ser el millor restaurant del món, amb els seus alts i baixos i algunes anècdotes que van alegrar l’oïda de tots els que allà l’estàvem escoltant. Després d’aquest sorprenent regal va passar a explicar la seva creació més dolça i seductora: “Natura”. En va explicar els secrets de la seva elaboració, les tècniques emprades en els seus postres, l’ús de la fotografia, la imatge, el color, la inspiració japonesa i la importància de creure en allò que vols arribar a crear. Tots aplaudíem satisfets quan encara ens va fer un últim present; la presentació en exclusiva del clip promocional del seu bar de tapes del Carrer Tamarit de Barcelona, el Inopia. Un vídeo actiu, modern, cridaner i que vol donar protagonisme al treballador, a les tapes de tota la vida i perquè no dir-ho, a la imperfecció després d’estar tant anys perfeccionant les tècniques de la pastisseria del Bulli. Peu de foto: Albert Adrià acompanyat, d’esquerra a dreta:Jordi Vilaseca, director general de Joviat; Benvingut Aligué, cuiner i propietari del Restaurant Aligué; Josep Vilaseca, fundador de Joviat; Dolors Gómez, Escola de Cuina Lleure; Màrius Ferrer, director escola d’hoteleria i Jordi Pujol, cap d’àrea escola d’hoteleria i alumnes de l’escola d’hoteleria Joviat.

 

Series Colegiales
26/01/09
La Salle Femení i el Joviat masculí, campions de les Sèries Col·legials al Congost.

 

Campionat d'escacs'09
24/01/09
“Excel·lent paper dels alumnes de l’Escola Joviat en el Campionat Comarcal d’Escacs” El dissabte 24 de gener va finalitzar el Campionat Comarcal d’Escacs que s’ha celebrat al Club Escacs Catalònia. El balanç ha estat molt positiu, tant pel que fa al nombre de participants com a les classificacions assolides pels nostres alumnes.

 

“Albert Adrià presenta el llibre NATURA als alumnes de l’Escola Joviat”
20/01/09
El dia 19 de febrer de 2009 l’Escola d’Hoteleria Joviat de Manresa rebrà la visita de l’Albert Adrià, on davant d’alumnes i professors farà la presentació del seu últim llibre NATURA. La presentació serà a les 15 h al saló Montserrat de l’Escola. Albert Adrià, responsable del taller del reputat restaurant El Bulli, és innovador i revolucionari, però sempre tenint-ho com punt de referència la imprescindible senzillesa. És possible que el venja de família, ja que seu germà Ferran està considerat com un dels millors xef del món. Albert Adrià, de 34 anys d'edat, ha recomanat al nombrós públic que s'ha congregat en les Cuines de la Diversitat que utilitzin el “paladar mental”, ja que “les coses no són ni bones ni dolentes, sempre que no estiguin en mal estat”. El responsable del taller del Bulli, on s’experimenta amb els plats que protagonitzaran la pròxima temporada del Bulli, ha ofert diversos consells per a conèixer “el punt” d'algunes fruites com les figues, taronja o la pinya, productes amb els quals ha elaborat alguns de les seves postres. Durant l’elaboració dels postres, caracteritzats pel contrast de sabors i textures i per uns resultats “sorprenents i divertits”, que en el seu últim llibre NATURA una obra amb la qual pretén seduir als pastissers i rebosters per la seva professió i fer gaudir la resta d’apassionats pel món del postres des del seu punt de vista. En aquest llibre ha estat treballant durant dos anys i mig, ofereix en les seves pàgines 49 postres que estan inspirats en la naturalesa, postres que expressen la bellesa d'una professió que encara deu la seva enaltitud i que ho fa gràcies a professionals com Albert Adrià entre uns altres.

 

Jordi Pujol, guardonat com a “REBOSTER MAJOR DE CATALUNYA”
19/01/09
Jordi Pujol, cap d’àrea i professor de pastisseria de l’Escola d’Hoteleria de Manresa, ha rebut el guardó de “REBOSTER MAJOR DE CATALUNYA”, atorgat per l’Associació de Cuiners i Rebosters de Barcelona, la Fundació Institut Català de la Cuina i la Fundació Viure el Mediterrani. El lliurament dels “Premis Nadal de Gastronomia”, va tenir lloc el dia 30 de novembre a les 20,30 hores al “Barceló Hotel Sants”, de Barcelona. Moltes felicitats Jordi!!! A la fotografia, l'acompanyen el Sr. Josep Vilaseca, fundador de Joviat i Màrius Ferrer, coordinador Escola d'Hoteleria.

 

L'equip de la Mariona Teixidó queda 3r d'Espanya
13/01/09
La selecció catalana infantil de l'equip femení on hi participa la Mariona Teixidó, alumna de l'Escola i de l'equip de Joviat-La Salle han quedat 3rs del campionat d'Espanya de Bàsquet celebrat a Cáceres. Moltes Felicitats !!!

 

Creem un diari digital 1r ESO
12/01/09
Els dies 8 i 12 de gener els alumnes de 1r d'ESO van participar en la creació d'un diari digital en un projecte promogut per El Periódico. Al llarg de tot un matí l'aula es va convertir en la redacció d'un diari i ells, en periodistes. A partir d'unes noticies ja escrites amb anterioritat que tracten sobre l'Escola i Manresa, van decidir titulars, subtitulars, noticies de portada.. .L'experiència ha esat molt positiva. El resultat de tota aquesta tasca la podreu trobar a la web: www.elperiodicoalescola.com.

 

Nadal al Kursaal
22/12/08
Els alumnes de 4t, 5è i 6è de Primària van representar “el poema de Nadal” al El Kursaal, muntatge que va incloure escenes dels pastorets de Folch i Torres, fragments de l’obra El Poema de Nadal de Josep M. de Segarra, nou temes cantats i nou temes musicals instrumentals.

 

Representació dels alumnes de 3r de Primària
22/12/08
Els alumnes de 3r de Primària van representar “Colors... una camí d’emocions” al teatre els Carlins.

 

Cantada de Nadales al pati del Kursaal
10/12/08
Cantada de nadales a càrrec d’alumnes d'ESO de l'Escola al pati del Kursaal. Diissabte dia 13 de desembre de 2008 a les 19:30. Hi esteu tots convidats !!!

 

L'Escola col·labora amb la Marató de TV3
05/12/08
L'Escola Joviat col·labora amb els actes de La Marato de TV3. Dissabte dia 6 a les 5 de la tarda al pavelló de La Salle hi ha la "La Petita Marató", actes, tallers... per a nens i nenes de 3 a 6 anys, hi haurà xocolatada per a tots que l'aporta la nostra Escola. Tots i esteu invitats !!!, peu de l'entrada 3 Euros.

 

Premi Vichy Catalan
05/12/08
Jordi Pujol i Montserrat Abelaira, cap d'àrea i professors de pastisseria respectivament, que van rebre el premi especial al millor ús de l'aigua de Vichy de la 4a edició dels premis Dr. Modest Furest. Ara ha sortit el llibre publicat.

 

Xerrada en contra de la Pena de Mort
03/12/08
Al saló Montserrat de l’Escola d’Hoteleria, a les 12:00 pels alumnes de Batxillerat i a les 16:00 pels alumnes d’ESO. Xerrada emmarcada dins de la Jornada Ciutats per la Vida en contra la Pena de mort promoguda per la Comunitat de Sant'Egidio, a càrrec de ART LAFFIN (el seu germà Paul va dirigir durant més de deu anys un centre d'assistència per persones sense sostre a Connecticut, abans de ser assassinat per un home malalt mental al 1999. Després de la pèrdua del seu germà ha intensificat la seva lluita contra la pena de mort).

 

Cantada de Nadales al patí del Kursaal
29/11/08
Comunicar-vos que demà dissabte dia 29 de novembre a 2/4 de 7 de la tarda al pati del Kursaal hi haurà una cantada de nadales a càrrec de 90 alumnes de 1r a 4t 'ESO, amb bateria, guitarres flautes travesseres, oboè... dirigits per la Rosa Ortega, professora de música de l'Escola, en motiu de la l'encesa de llums de l'arbre que hi han instal·lat. Us convidem a tots a assistir-hi!!!

 

Dia Internacional Contra la Violència de Gènere
25/11/08
12.00: A la plaça de l'Ajuntament. Lectura de manifestos escrits per alumnes d’escoles de Manresa. Nosaltres hi participem! 11.30: A l'Escola fem una parada de 10 minuts. Lectura del manifest general. Lectura dels manifestos que han escrit els alumnes de l’Escola J1. Un minut de silenci per recordar a totes les víctimes de la violència de gènere.

 

Mariona Teixidó, ha estat seleccionada per formar part la Selecció Catalana Infantil de Bàsquet
17/11/08
Mariona Teixidó, alumna de 2n d’ESO i jugadora de l’equip infantil “A” de Joviat La Salle, ha estat seleccionada per formar part la Selecció Catalana Infantil de Bàsquet, participarà al torneig d’Aragó i al Campionat d’Espanya a Càceres del 5 a l’11 de gener. Moltes felicitats !!! En total han estat 12 jugadores seleccionades. La Laura Martínez, alumna de 1r d’ES0 i jugadora també de l’equip infantil “A” de Joviat La Salle, no ha estat seleccionada, ha estat una llàstima !!!. La Laura era la única jugadora de la Preselecció nascuda el 96, totes eren del 95. Desitgem l’any vinent sigui seleccionada. Recordem que la Laura va quedar Campiona d’Espanya de Minibàsquet. Molta sort !!!

 

Preparació de proves d’accés a esquí alpí i surf de neu
05/11/08
Els propers dies 15 i 16 de desembre l’Escola Joviat dels Pirineus oferirà un curs intensiu de preparació de les proves d’accés a aquestes dues titulacions de tècnics d’esports d’hivern. El curs comptarà amb la presència de professors altament qualificats i amb experiència en aquest tipus de cursos i constarà d’un total de 12 hores de classe. El curs té un cost de 100 € per persona i s’impartirà a l’estació de Molina i Masella.

 

Jordi Pujol, guardonat com a “REBOSTER MAJOR DE CATALUNYA”
20/10/08
Jordi Pujol, cap d’àrea i professor de pastisseria de l’Escola d’Hoteleria de Manresa, rebrà el guardó de “REBOSTER MAJOR DE CATALUNYA”, atorgat per l’Associació de Cuiners i Rebosters de Barcelona, la Fundació Institut Català de la Cuina i la Fundació Viure el Mediterrani. El lliurament dels “Premis Nadal de Gastronomia”, tindrà lloc el dia 30 de novembre a les 20,30 hores al “Barceló Hotel Sants”, de Barcelona. Moltes felicitats !!!

 

Lliurament de diplomes del bloc específic del certificat de primer nivell d’esquí de fons, curs 2007-2008
30/09/08
El passat mes de maig es va fer el lliurament de diplomes acreditatius d’haver superat el bloc específic de la titulació d’esquí de fons amb la presència de l’alcalde de la Seu d’Urgell, el president del Consell Comarcal i el nostre director general Jordi Vilaseca. L’acte va comptar amb la presència dels alumnes de la primera promoció de les titulacions de tècnics d’esports que l’Escola Joviat ha començat a impartir aquest curs 2007-2008. Segons paraules del mateix alcalde de La Seu, la incorporació de l’Escola Joviat dels Pirineus a la oferta educativa de tècnics d’esports ha de ser un nou impuls per la comarca i una ajuda per les persones que treballen en el sector del turisme de neu i de muntanya de l’Alt Urgell i La Seu.

 

Iniciat el bloc comú de primer nivell de tècnics esportius
25/09/08
Al Centre de Formació de Tècnics Esportius de l’Escola Joviat dels Pirineus s’està impartint, des del passat mes de setembre, el bloc comú de primer nivell de les titulacions d’esquí de fons, esquí alpí, surf de neu i titulacions de muntanya . El curs iniciat està format principalment per alumnes d’esquí de fons i esquí alpí i està previst que a partir del mes de gener de 2009 es comenci un altre bloc comú de primer nivell i un altre de segon nivell.

 

La Laura Martínez i la Mariona Teixidó de l'equip Joviat La Salle a la Preselecció Catalana Infantil de Bàsquet
24/09/08
Els dies 20 i 21 de setembre, es va celebrar la primera concentració de la Preselecció Catalana Infantil Femenina de Bàsquet al pavelló de Bac de Roda, per tal de preparar el Campionat d'Espanya. En aquests entrenaments hi van assistir 20 jugadores i quan es van acabar, es van seleccionar 16 jugadores, en les quals, hi ha la Laura Martínez Saura i la Mariona Teixidó Orriols, alumnes de l'Escola Joviat i jugadores de l'equip Infantil "A" de Joviat La Salle. La segona concentració es celebrarà els dies 11 i 12 d'otubre en un lloc per determinar. Posteriorment s'aniran realitzant entrenaments durant diferents caps de setmana de novembre. El 20 i 21 de desembre aquest combinat català participarà en un Torneig a Aragó per preparar el Campionat d'Espanya que es celebrarà a principis de gener. Aquesta Selecció Catalana Femenina està dirigida per el Sr. Lluís Verges, amb Isaac Pujol i Eli Novell com a ajudants.

 

Altres webs de Joviat:

Joviobres


© Escola Joviat 2015   ·   Informació del web   ·   Última actualització: 29/05/2017   ·   Resolució recomanada: 1024x768 px

Mapa d'ensenyaments

Ensenyaments obligatoris PQPI
Programa Qualificació Professional Inicial
Batxillerats CFGM
Cicles Formatius de Grau Mitjà
CFGS
Cicles Formatius de Grau Superior
Tècnics Esportius
· Educació infantil
    Llar d'Infants
    Parvulari
· Educació Primària
· ESO
· Auxiliar de cuina i de serveis de restauració Ciències i tecnologia:
· Tecnològic
· Ciències de la salut

Humanitats i ciéncies socials:
· Econòmic-jurídic
· Social
· Humanístic

· Cuina i Gastronomia
Serveis en restauraciò

· Pastisseria, forneria i confiteria
· Comerç
· Conducciò d'activitats fisicoesportives en el medi natural
· Gestiò administrativa
· Cures auxiliars infermeria
· Emergéncies sanitàries
· Farmàcia i parafarmàcia
· Sistemes microinformàtics i xarxes
· Curs especìfic Accès cicles de grau Mitjà

· Direcció de cuina i serveis en restauració
·
 Administració i finances
· Animaciò d'activitats fìsiques i esportives
·
 Desenvolupament aplicacions multiplataforma
· Desenvolupament aplicacions web
· Dietètica
· Gestió comercial i màrqueting
· Higiene bucodental
· Imatge per al diagnòstic
· Laboratori de diagnòstic clínic
· Curs específic Accés cicles de grau Superior

· Atletisme
· Bàsquet
· Esports d'hivern
· Esports de muntanya i escalada
· Futbol i Futbol sala
· Handbol
· Hípica
· Judo i defensa personal
· Salvament i socorrisme