Escola Joviat, escola de vida
Escola Joviat de Manresa
Formació Professional Escola hoteleria Manresa Batxillerat i cicles formatius de Grau Superior i Grau Mitjà Cetre de Formació de TŔcnics Esportius residencia_estudiants Assessoria i Formació Continuada/OcupacionalTES: Tècnic/a Emergències Sanitàries a DISTÀNCIA.
Per al personal
del transport sanitari


TES: Técnico/a Emergencias Sanitarias a DISTANCIA.
Para el personal
del transporte sanitario

Segueix-nos:
 .      

Ampa Joviat Ampa Joviat

Estem associats a:

Joviat -> Ensenyaments -> ESO
 

ESO Educació Secundària Obligatòria
de 12 a 16 anys

ESO | EL NOSTRE NORD | JUNTS CONSTRUÏM EL NOSTRE FUTUR | CONTACTE

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


Orientacions
:: Orientacions generals ..

:: Orientacions Batxillerat........... ......
:: Quadre de ponderacions Batxillerat
 
Informació portàtil
:: Característiques i programari ........:: :: Normativa i recomanacions: bon ús de l'ordinador
 
Informació optatives per escollir a 3r d'ESO per cursar-les a 4t d'ESO
:: Veure presentació [+] .
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
Horari: 

:: Dilluns, dimarts, dijous i divendres: matí de 9:00 a 13:30 i tarda de les 15:00 a les 17:00.
:: Dimecres de 8:00 a 14:30. Cal que l'alumnat sigui molt puntual perquè els agrada participar en les activitats des d'un bon començament i així respecten a la resta del grup.
:: Aula d'estudi: dilluns, dimarts, dijous i divendres de les 17:00 a les 18:00. Els dimecres de les 15:30 a les 16:30.

     
Què fem i com ho fem
     
Expressió

Exposicions orals en català, castellà, anglès i francès

A través de tècniques de modulació i autocontrol, elaboració d’un guió, recerca d’informació i preparació de material TIC, cada nen i nena realitza diverses exposicions orals. Algunes es graven en vídeo i es visualitzen posteriorment per analitzar-les i prendre consciència del que poden millorar.

 


Expressió artística

• XXII Trobada de corals. (ESO1) Té l’objectiu de potenciar i difondre l’educació musical, ja que a través de la música es treballen molts aspectes de la formació global de la persona, tant en la vessant del desenvolupament personal com de les habilitats socials i relacions interpersonals amb la pertinença i cohesió del grup.

• Teatre. (ESO1) Projecte dins de la matèria de plàstica amb l’objectiu de fomentar l’expressió, la interpretació, la dansa i l’atrezzo per a una representació teatral, de la qual en gaudiran finalment les famílies.

• Expressió corporal. (ESO3) L’objectiu és fomentar la creativitat i l’aprenetatge significatiu a través de diferents formes d’expressió artística. Consisteix en escenificacions al patí de mim, creacions cinematogràfiques...

• Play Music Stop Violence. (ESO1-ESO3) Els alumnes tenen l’oportunitat de composar una cançó original amb un missatge optimista i reivindicatiu per implicar-se de forma activa en la millora de la societat.


Jocs Florals i Certamen literario

Eina cultural fonamental per estimular la creativitat poè- tica, fer una contribució valuosa a la construcció del cànon literari de la poesia catalana moderna i contemporània i ajudar a divulgar el gust per la poesia.

     

Projectes d'innovació educativa


Aprendre a pensar: FILOSOFIA 3/18

Projecte que, partint de la filosofia com a disciplina, enforteix les habilitats de pensament de l’alumnat i la seva capacitat reflexiva; els ensenya a pensar, a fer-los més conscients de la riquesa del bagatge intel•lectual heretat i els prepara per a la participació en una societat democràtica.Aprenentatge basat en problemes

• Robòtica. (ESO1 i ESO2) Els alumnes construeixen els robots a mesura que construeixen el seu coneixement a través del mètode científic, dotant de significat a la tecnologia i les matemà- tiques. Alhora desenvolupen una metodologia en equip que facilita l’organització, la planificació i la creativitat.

• Per ser homes i dones del temps. (ESO2) Projecte de meteorologia que té com a objectiu principal introduir l’alumnat en aquest món. Es treballen els conceptes generals de l’atmosfera, mesures de paràmetres meteorològics i mapes del temps per poder fer una previsió. Finalment els alumnes, per grups, han de fer d’homes del temps davant de tot el grup.

• Experimentació basada en problemes. A partir d’un problema i les seves possibles hipòtesis, es planteja un procediment i se n’extreuen les conclusions. També es fan creacions de models matemàtics i científics que fomenten la seva comprensió.

• Revista de ciències. (ESO I BTL) Revista científica amb la col•laboració del professorat. Aquesta és utilitzada com a material didàctic i també d’oci.Cultura Emprenedora

Emprenedoria. (ESO4) Es treballen els passos per a la creació d’una empresa: recerca de la il•lusió, idea i creació amb la col•laboració de les famílies, estudi de mercat, disseny de la imatge corporativa, difusió i comunicació i sostenibilitat econòmica. Tot el procés culmina a final de curs amb la Fira d’Emprenedoria, on es presenten en diversos estands les empreses de diferent índole a les famílies i docents, sent avaluades.Escola i Salut

• Setmana sense fum (ESO2) Es fan tallers d’hàbits saludables sense fum i creació de cartells publicitaris, els quals conviden a reflexionar sobre el tema.

• Acompanyament Escola i Salut. Infermeres del centre de salut acompanyen els adolescents en els seus dubtes sobre la salut i’ també assessorament sobre addiccions a les TIC i drogues per part Ester Duarri membre especialista a Althaia.Orientació acadèmica i vocacional (ESO3 I ESO4)

Projecte d’obertura a un futur professional que s’inicia a 3r d’ESO i culmina a 4t. A 3r s’orienta cap a la recerca de les seves aptituds i habilitats i, a 4t, a la relació entre vocació i professió amb diferents tallers sota la mirada sistèmica. S’inclouen en el projecte la visita als ensenyaments postobligatoris i a fires d’ensenyament.


Projectes Interdisciplinaris

• (ESO1) On sóc? Cultura Mediterrània.
• D’on vinc? Els orígens de la cultura Mediterrània.
• (ESO2) Què em passa? Fusió de cultures en el moment actual.
• Cicles de la vida. Catalunya, cruïlla de camins.
• (ESO3) Qui sóc? Un món globalitzat.
• Diferents móns i diferents persones. Transformació del paisatge.
• (ESO4) On vaig? Quin futur ens espera?.
• Portes que s’obren. El món de l’empresa

 


Racons de les llengües i les matemàtiques

Plafons situats al pati de l’Escola que difonen els diferents treballs i activitats realitzades a llengües i matemàtiques.

 


Projectes de socials

• Visita a les muralles medievals. (ESO2) Els alumnes coneixen la Catalunya Medieval i es preparen, utilitzant el treball cooperatiu, per ser guies de les seves famílies per les muralles medievals de Manresa. Dins del projecte se n’inclou un altre: “Adopció d’un monument”. Té com a objectiu fomentar l’aprenentatge i la valoració del patrimoni històric i cultural en l’entorn local, implicant tot el conjunt de la comunitat escolar, els municipis i les entitats locals i comarcals.

• Ruta Modernista. (ESO4) Els alumnes coneixen el Modernisme i es preparen per a ser guies dels seus companys quan visiten Sitges. Ho fan utilitzant tècniques d’aprenentatge cooperatiu.

• Aprenem a votar. (ESO4) L’objectiu és fomentar l’opinió crítica i la participació social.

• El valor dels avis. (ESO4) Té com a objectiu realitzar un treball de la memòria històrica per recollir totes les seves experiències per ser guardades al cor i a la memòria, alhora que dóna força als alumnes en aquest final d’etapa.Tutories compartides d'educació emocional

Aprendre a gestionar la por, la tristesa, la ràbia; aprendre a escoltar els altres, a millorar les relacions socials, a expressar les crítiques de forma assertiva, a dir no, a respectar-se i a respectar, amb l’acompanyament i assessorament d’especialistes en educació emocional.

 

   

Projectes en xarxa


Concursos Literaris

Per tal de fomentar l’expressió escrita, oral i el gust per la creació literària.
• Mobilitza’t amb la Marató. (ESO1-ESO2) Redacció amb el lema “Posa-hi cor”. Es tracta d’escriure un text en què el cor és el tema central, tant des d’un punt de vista físic com emocional.
• XI Certamen Literari Escolar en Llengües d’Origen. (ESO1) Redacció d’una història inspirada en algun dels valors que defensa la Unesco.
• Premi Sambori. (ESO1) Redacció que convoca Òmnium Cultural, en què els alumnes escriuen un text de temàtica lliure.
• Concurs de lectura en veu alta. (ESO2-ESO3- ESO4) Aquest té com a objectiu fomentar la lectura de la llengua catalana en veu alta i treballar l’entonació, el ritme, afavorint així també la comprensió lectora.
• Concurs Pica Lletres. (ESO2 i ESO3).Concurs lingüístic de Canal Taronja i Produccions Audiovisuals Antàrtida amb la col•laboració de la Xarxa de Comunicació Local de Catalunya i el suport de l’Institut d’Estudis Catalans. On el lletreig, la rapidesa i els coneixements són la clau.Decoració Nadalenca

Aquest té com a objectiu la participació de tota la comunitat educativa de l’escola per aportar elements nadalencs en aquestes dates. Es proposa la col•laboració familiar en la realització a casa d’aquests elements. Decorar una capsa de cartró, un pot de plàstic, una llauna, materials de reciclatge amb petites incorporacions de color, gomets, botons, cintes, purpurina, pintura, roba, que estimulin la creativitat i la imaginació.

 


Projectes de llengües estrangeres

• eTwinning: European Languages. (ESO1) Alumnes amb nivell avançat d’anglès participen en un projecte europeu amb escoles d’Holanda, Grècia, França, Polònia, Noruega, entre d’altres, en el qual s’intercanvien treballs relacionats amb les diferents llengües i cultures d’Europa, i també es promou la relació entre els estudiants dels diferents centres. El projecte es porta a terme utilitzant correu postal i TwinSpace, una xarxa social específica per a estudiants i dissenyada per a aquest projecte.

• People 2 people. És una organització que facilita l’intercanvi cultural de persones de diferents nacionalitats. La nostra participació en aquest projecte és com a famílies acollidores. Durant tres dies, famílies voluntàries de la nostra escola acullen a estudiants americans que estan de viatge per Europa i que fan una estada a Manresa, després d’haver visitat Barcelona.

• Viatge a França. (ESO3) El viatge al Centre Méditerranéen d´Études Françaises a Cap d’Ail (Costa Blava) facilita la immersió lingüística dels alumnes. Durant 5 dies, els nois/es conviuen en un campus internacional amb alumnes d’altres nacionalitats. Durant el matí, realitzen classes amb professors nadius, a la tarda sortides culturals a Montecarlo, Niça i San Remo i al vespre activitats lúdiques i esportives organitzades pel centre, juntament amb la resta d’alumnes internacionals. Una magnífica oportunitat per viure la llengua francesa.Aprenentatge basat en problemes

Suposa el desenvolupament i l’aplicació del pensament científic i tècnic per aprendre a aprendre i fomentar l’esperit crític argumentador.

• Gimcana matemàtica. (ESO1) (Centre de Recursos Pedagògics del Bages i alguns centres educatius de secundària de Manresa i comarca). Es resolen, en grups de 5 alumnes, les diferents proves dins d’un itinerari pel casc antic de Manresa. Els alumnes de 4t dels mateixos centres són els que fan de monitors/es de les diferents proves.

• Proves Cangur. (ESO1, ESO2, ESO3 i ESO4) (Societat Catalana de Matemàtiques) L’objectiu és estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consta de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Muralla Sant Francesc, 39 08241 MANRESA (Barcelona) T. 93 875 41 78 secretariaj2@joviat.cat www.joviat.com Segueix-nos a: Blog: https://terbolideprimariajoviat.wordpress.com/

• Sangakoo. (ESO1-ESO2) És una metodologia innovadora per millorar la resolució de problemes i el raonament matemàtic a través de la col•laboració i participació dels alumnes en un entorn virtual. A través d’una plataforma online, l’alumne pren un paper actiu en el seu aprenentatge a partir del plantejament i creació de problemes. Posteriorment els seus companys porten a terme la resolució d’aquests problemes participant de les creacions dels seus companys.

• EDUCO. (ESO1-ESO2) (Education Used Cooking Oil) Té com a objectiu la recollida de l’oli usat a través de la participació activa de les famílies, després d’uns tallers de formació realitzats pels alumnes. La recollida la porten a terme persones en risc d’exclusió. L’oli és utilitzat com a matèria primera per a la fabricació de biodièsel.

• Servei comunitari. (ESO3) Garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.
Projectes solidaris (Comunitat de St. Egidi)

L’objectiu és prendre consciència de la implicació social i l’aportació per contribuir a millorar la societat de forma solidària.

• Amics dels Ancians (ESO1)
• I dream (ESO2) • Amics dels ancians (ESO3)
• Gran recapte d’aliments I No hi ha futur sense memòria (ESO4)
• Recollida d’aliments


     

Més informació:
Gestió Acadèmica · secretariaj2@joviat.cat · T 93 875 41 78
Muralla Sant Francesc, 39 · MANRESA (Barcelona)


Altres webs de Joviat:

Joviobres


© Escola Joviat 2015   ·   Informació del web   ·   Última actualització: 23/02/2017   ·   Resolució recomanada: 1024x768 px

Mapa d'ensenyaments

Ensenyaments obligatoris PQPI
Programa Qualificació Professional Inicial
Batxillerats CFGM
Cicles Formatius de Grau Mitjà
CFGS
Cicles Formatius de Grau Superior
Tècnics Esportius
· Educació infantil
    Llar d'Infants
    Parvulari
· Educació Primària
· ESO
· Auxiliar de cuina i de serveis de restauració Ciències i tecnologia:
· Tecnològic
· Ciències de la salut

Humanitats i ciéncies socials:
· Econòmic-jurídic
· Social
· Humanístic

· Cuina i Gastronomia
Serveis en restauraciò

· Pastisseria, forneria i confiteria
· Comerç
· Conducciò d'activitats fisicoesportives en el medi natural
· Gestiò administrativa
· Cures auxiliars infermeria
· Emergéncies sanitàries
· Farmàcia i parafarmàcia
· Sistemes microinformàtics i xarxes
· Curs especìfic Accès cicles de grau Mitjà

· Direcció de cuina i serveis en restauració
·
 Administració i finances
· Animaciò d'activitats fìsiques i esportives
·
 Desenvolupament aplicacions multiplataforma
· Desenvolupament aplicacions web
· Dietètica
· Gestió comercial i màrqueting
· Higiene bucodental
· Imatge per al diagnòstic
· Laboratori de diagnòstic clínic
· Curs específic Accés cicles de grau Superior

· Atletisme
· Bàsquet
· Esports d'hivern
· Esports de muntanya i escalada
· Futbol i Futbol sala
· Handbol
· Hípica
· Judo i defensa personal
· Salvament i socorrisme