Escola Joviat, escola de vida
Escola Joviat de Manresa
Formació Professional Escola hoteleria Manresa Batxillerat i cicles formatius de Grau Superior i Grau Mitjà Cetre de Formació de Tècnics Esportius residencia_estudiants Assessoria i Formació Continuada/OcupacionalTES: Tècnic/a Emergències Sanitàries a DISTÀNCIA.
Per al personal
del transport sanitari


TES: Técnico/a Emergencias Sanitarias a DISTANCIA.
Para el personal
del transporte sanitario

Segueix-nos:
 .      

Ampa Joviat Ampa Joviat

Estem associats a:

Joviat -> Ensenyaments -> Educació Primària
Educació Primària
EDUCACIÓ PRIMÀRIA | EL NOSTRE NORD | JUNTS CONSTRUÏM EL NOSTRE FUTUR | CONTACTE
 
Cicle inicial: de 6 a 8 anys
Cicle mitjà: de 8 a 10 anys
Cicle superior: de 10 a 12 anys

 
Horari: de les 9 a les 13 h i de les 15:15 a les 17:15

 
Què fem i com ho fem
     
Expressió

Art i creativitat
Espais per desenvolupar l’educació visual i plàstica, on els alumnes estan acompanyats dels tutors/es del seu grup, i liderats per especialistes que incentiven la seva creativitat i els mostren diferents tècniques artístiques.
Expressió corporal: música, dansa i teatre

• !Musi-cos (EP1-EP2): activitats d’expressió oral, corporal, creativitat, interpretació i dansa. Per Nadal, representació teatral per cada nivell.
• Teatre i dansa (EP3): treball d’interpretació, dansa i música. Representació d’una obra de teatre per Nadal.
• Cantània (EP5): cantata organitzada per l'Auditori de Barcelona, que junt amb l’alumnat i professorat d’altres escoles, es representa al teatre Kursaal de Manresa a finals de curs. Una vivència musical inoblidable.
• !El Nostre Poema de Nadal (d’EP4 a EP6) Treball multidisciplinari de música, teatre, dansa i declamació de poemes.

Exposicions orals en català, castellà i anglès


A través de tècniques de modulació i autocontrol, elaboració d’un guió, recerca d’informació i preparació de material TIC, cada nen i nena realitza diverses exposicions orals al llarg de la primària. Algunes es graven en vídeo i es visualitzen posteriorment per analitzar-les i prendre consciència del que poden millorar.


Jocs Florals


Cloenda de treballar a les aules el text poètic, com a vehicle de comunicació i expressió de vivències.

 

 
Projectes d'innovació educativa

Aprendre a investigar i investigar per comprendre


Desenvolupament i aplicació del pensament científic i tècnic per interpretar la informació que es rep, predir i prendre decisions amb iniciativa i autonomia, en els projectes de medi, basats en l'experimentació i el treball cooperatiu.

Aprendre a pensar: FILOSOFIA 3/18


Projecte que, partint de la filosofia com a disciplina, enforteix les habilitats de pensament de l’alumnat i la seva capacitat reflexiva; els ensenya a pensar, a fer-los més conscients de la riquesa del bagatge intel!•lectual heretat i els prepara per a la participació en una societat democràtica.

CLIL. Content and Language Integrated Learning


Treball de matèries curriculars en llengua anglesa, amb un doble objectiu: l’aprenentatge de continguts i l’aprenentatge simultani de la llengua estrangera.


Cultura Emprenedora (EP5)


Creació d’una cooperativa: constitució, disseny de la imatge corporativa, difusió, comunicació, sol•licitud de crèdit a una banca, producció, venda final en una fira local i aportació de part dels beneficis a un projecte d’interès social.Escacs (EP3)


Introducció als escacs, no com a esport sinó com a disciplina per potenciar els seus valors i beneficis: silenci, concentració i presa de decisions.

Personatge del mes (d'EP3 a EP6)


Coneixement de la vida i obra de persones que han estat rellevants en els seus respectius àmbits, i que la seva biografia ens transmet valors universals (pau, generositat, tolerància, honestedat); socials (respecte, diàleg, democràcia); individuals (esforç personal, sentit crític, llibertat, creativitat, interioritat...). L’alumne cerca informació, aprèn a destriar-la i a compartir-la.


Projectes Interdisciplinaris: “Arrels i ales”


Les arrels per conèixer la història de cadascú, saber qui som i d’on venim. Les ales per créixer i aprendre a volar amb autonomia, mostrar-nos els horitzons infinits de la imaginació i la possibilitat d’acostar-nos als nostres somnis. Es realitza un projecte a cada nivell:
• "1r: "La meva història"
• "2n: "T’estimo, escola"
• 3r: "Manresa, la meva ciutat"
• 4t: "Catalunya, el meu país"
• 5è: "Som ciutadans del món"
• "6è: "L’Autobiografia: Arrels, somnis i ales”


Racons (EP1-EP2)

Realització oberta i simultània d’activitats de tipus cognitiu, manipulatiu i simbòlic, amb una atenció personalitzada amb dues mestres dins l’aula.

 


Salut Integral. SI!


Programa que té per objectiu disminuir el risc cardiovascular mitjançant l'adquisició d'hàbits saludables. El projecte incideix en 4 àmbits interrelacionats entre sí:
• "Coneixement del funcionament del cos i del cor
• Adquisició d’hàbits d’alimentació saludable
• "Gestió emocional com a prevenció de les addiccions.
• Pràctica d’activitats físiques saludables.

A l’Escola, al llarg de l'Educació Primària, els nens i nenes s'inicien en diferents modalitats esportives:
- Activitats, jocs d'iniciació esportiva i natació (EP1-EP2)
- Esports de raqueta (EP3)
- Futbol sala (EP3)
- Gimnàstica Artística (EP3-EP4)
- Iniciació al beisbol (EP3 a EP6)
- Minibàsquet (EP4)
- Shootball (EP4-EP5)
- Voleibol (EP4-EP6)
- Minihandbol (EP5)
- Atletisme (EP5-EP6)
- Ping-pong (EP5-EP6)
- Korfball (EP6).


Tutories compartides d'educació emocional


Aprendre a gestionar la por, la tristesa, la ràbia; aprendre a escoltar als altres, a millorar les relacions socials, a expressar les crítiques de forma assertiva, a dir no, a respectar-se i a respectar, amb l’acompanyament i assessorament d’especialistes en educació emocional.

 

 
Projectes en xarxa


Consell dels infants (EP5-EP6)


Espai de participació pensat perquè els nens i nenes de Manresa puguin expressar les seves idees i proposar accions que ajudin a millorar la nostra ciutat.

 


Intercanvi cultural amb una escola de Lituània (EP5)


Conèixer i donar a conèixer la nostra Escola, la nostra ciutat i el nostre país, utilitzant l’anglès com a llengua vehicular.

Projecte telemàtic: “Un passeig pel Bages” (EP3)


Intercanvi d'informació dels municipis del Bages a partir de les aportacions d'alumnes de diferents escoles de la comarca, fomentant l'ús de les noves tecnologies de la informació, creant un entorn de treball cooperatiu i afavorint l’intercanvi d'informació.
 
 

Més informació:
Gestió Acadèmica · secretariaj2@joviat.cat · T 93 875 41 78
Muralla Sant Francesc, 39 · MANRESA (Barcelona)

     

Altres webs de Joviat:

Joviobres


© Escola Joviat 2015   ·   Informació del web   ·   Última actualització: 23/02/2017   ·   Resolució recomanada: 1024x768 px